Oprea: Daca voi fi exlus din PSD o să rămân cu inima la social-democraţi

Liderul PSD Ilfov, Gabriel Oprea, care a demisionat marţi din funcţia de ministru al Internelor după ce conducerea partidului i-a retras sprijinul, a declarat, la Realitatea TV, că, daca va fi exlus din PSD, va rămâne "cu inima" la social-democraţi şi că nu se gândeşte să plece la un alt partid.

16 afișări
Imaginea articolului Oprea: Daca voi fi exlus din PSD o să rămân cu inima la social-democraţi

Oprea: Daca voi fi exlus din PSD o să rămân cu inima la social-democraţi

"Dacă voi fi exlus din PSD o să rămân cu inima la social-democraţi. (...) Nu mă gândesc să plec la niciun partid, sunt un social-democrat, nu sunt un trădător", a spus Oprea.

El a mai spus că, timp de patru ani, l-a sprijinit total pe liderul PSD, Mircea Geoana, alături de organizaţia PSD Ilfov.

Referitor la decizia BPN al PSD luată în cazul său, Oprea a spus că aceasta "nu reflectă realitatea".

"Din pacate, a fost o execuţie publică", a opinat el.

Gabriel Oprea a afirmat că şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor pentru că a considerat că "aşa este corect" şi că nu a dorit să fie un impediment pentru buna funcţionare a coaliţiei de guvernare.

"Aşa face un bărbat sau un om de onoare", a spus el.

Fostul ministru a mai declarat că nu a fost şantajat de nimeni pentru a-şi da demisia. "Este vorba de decizia mea", a subliniat el.

Gabriel Oprea a susţinut că cei patru secretari de stat propuşi de el sunt agreaţi de PSD, erau pe lista partidului, venind din patru organizaţii puternice, respectiv Vrancea, Olt, Dolj şi Bistriţa-Năsăud şi că la conducerea DGIPI l-a numit pe Virgil Ardelean pentru că este "un om competent, profesionist" şi era o decizie în competenţa sa.

El a mai arătat că nu a vorbit cu preşedintele Traian Băsescu despre numirile pe care le-a făcut la MAI.

Gabriel Oprea a arătat totodată că a lucrat cu şeful statului când acesta era primar general al Capitalei iar el prefect. "Cât am fost prefectul Capitalei - erau marţea şedinţele în care discutam problemele metropolei - niciodată n-am început o şedinţă până domnul primar general nu venea şi se aşeza în dreapta mea. Este un om serios (...) Am făcut echipă şi cu primarul general al Capitalei şi cu toţi primarii de sector", a spus el.

Conducerea PSD a decis, luni, cu o largă majoritate, retragerea sprijinului politic pentru Gabriel Oprea, fiind făcută şi propunerea de excludere a acestuia din partid.

Citeşte şi:

PSD retrage sprijinul politic ministrului Oprea

Susţinătorii lui Oprea din PSD Ilfov au încheiat protestul

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a demisionat din funcţie

Boc a acceptat demisia lui Oprea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici