Oprescu: Iau în calcul candidatura la Preşedinţia României, din postura de independent

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminică seara, la Antena 3, că "ia în calcul" candidatura la Preşedinţie de pe poziţia de independent, urmând să ia o decizie în acest sens în perioada următoare.

19 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Iau în calcul candidatura la Preşedinţia României, din postura de independent

Oprescu: Iau în calcul candidatura la Preşedinţia României, din postura de independent (Imagine: Mediafax Foto)

Oprescu a precizat că îl "frământă" candidatura la preşedinţia României, la fel ca şi pe alţii, şi că nu este atât de simplu să ia o astfel de decizie.

"Eu nu exclud chestia asta (candidatura la Preşedinţie, n.r.). Dar nu înseamnă că, acum , în momentul ăsta, m-am hotărât. Îmi mai trebuie multe lucruri. Este o hotărâre de viaţă. Mai am nevoie de timp ca să iau o decizie", a spus Oprescu.

Oprescu a explicat că are nevoie, pentru a lua o astfel de decizie, de certitudine în ceea ce priveşte simpatia şi încrederea oamenilor.

"Am nevoie de certitudinea simpatiei şi încrederii oamenilor. Asta nu e o perioadă în care să te joci, este o chestiune super-serioasă", a spus Oprescu.

Oprescu a arătat, totodată, că decizia depinde în mod exclusiv de persoana sa, afirmând că nu are "stăpâni".

Întrebat ce l-ar determina să nu candideze, Oprescu a spus că este vorba de promisiunile făcute bucureştenilor.

Întrebat dacă are vreo importanţă în economia deciziei sale de a candida un eventual anunţ potrivit căruia Traian Băsescu nu va intra în cursa electorală, Oprescu a spus că acest lucru nu are importanţă.

Oprescu a mai spus că este un om de stânga, că, în condiţiile în care va candida, o va face de pe poziţia de independent şi că are oameni care îl "iubesc şi pe care îi iubeşte în partidul din care a făcut parte (PSD, n.r.)".

El a mai spus, răspunzând unei întrebări, că toţi candidaţii la prezidenţiale sunt "adversari redutabili".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici