Oprescu nu mai vrea în PSD

Candidatul independent la funcţia de primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, la Realitatea TV, că exclude revenirea sa în PSD după alegeri.

18 afișări
Imaginea articolului Oprescu nu mai vrea în PSD

Oprescu nu mai vrea în PSD (Imagine: Mediafax Foto)

El a spus că, după alegeri, intenţionează să lanseze o mişcare socială cu componente legate de educaţie, învăţământ, sănătate.

Pe de altă parte, Oprescu a caracterizat drept "tâmpenii interplanetare" ideile vehiculate conform cărora el ar fi "mazeta, băţul lui Băsescu", apreciind că astfel de mesaje sunt exprimate pentru a induce confuzie în rândul alegătorilor.

Oprescu a respins aprecierile formulate de unii lideri PSD, precum Mircea Geoană şi Adrian Năstase, că prin candidatura sa se vor "canibaliza" voturile simpatizanţilor social-democraţi.

"Nu este vorba de nicio canibalizare, asta este doar în mintea unora. Oamenii cunosc şi prestaţia mea, şi prestaţia lui Cristian Diaconescu şi ceea ce doresc dânşii, aia vor vota", a spus el.

"Nu ştiu dacă or fi blaturi sau nu or fi. Problema mea este: «Dacă or fi?» Din punctul meu de vedere, am constatat ipocrizia partidelor şi a anumitor candidaţi, care au spus că va fi o campanie pe programe, pe proiecte. Aiurea, nu interesează pe nimeni. Toată lumea se duce în zona în care se pot crea o serie de înţelegeri", a mai spus Oprescu referindu-se la afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu privind impresia de blat pe care i-o dă campania electorală.

De asemenea, Sorin Oprescu a respins şi ipotezele conform cărora respingerea candidaturii sale de către BEM ar fi fost autoregizată, pentru a-şi crea evenimente de imagine.

"Cum poate să creadă cineva care mă cunoaşte că sunt un masochist, că pot să mă chinuiescu singur în Săptămâna Mare, cu o serie de invenţii de astea pe la BEM, pe la Tribunal?", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici