Oprescu: PDL, chiar dacă habar nu are de ce am venit la Comisia de industrii, poate spune orice

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a respins joi criticile aduse de PDL, care l-a acuzat că a mers la Comisia de industrii pentru "a-şi acoperi ilegalităţi din trecut", Oprescu apreciind că pe tărâmul politic "poţi să spui că ai un cal alb pe care l-ai vopsit în dungi ca să fie girafă".

173 afișări
Imaginea articolului Oprescu: PDL, chiar dacă habar nu are de ce am venit la Comisia de industrii, poate spune orice

Sorin Oprescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Chiar dacă ei habar n-au de ce am venit aici (la Comisia de industrii a Camerei - n.r.), pot să spună orice. Atunci când ajungi pe tărâmul politic, poţi să spui că ai un cal alb, pe care l-ai vopsit în dungi ca să fie zebră şi, în acelaşi timp, cu gâtul mare ca să fie girafă", a precizat Oprescu.

El a apreciat că, dacă se merge pe partea politică, "nu iese nimic".

"Dacă ne ducem pe partea politică, pe cuvântul meu, nu iese nimic, că sunt sătul de bătălii de astea politice şi am purtat şi eu bătălii politice şi ştiu ce înseamnă. Nu are ce căuta politica în activitatea administrativă", a spus Sorin Oprescu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost prezent joi la şedinţa Comisiei de industrii a Camerei Deputaţilor pentru a discuta despre reglementarea activităţii de taximetrie, şi anume dacă e nevoie de un tarif unic şi dacă se vor păstra sau nu dispeceratele.

Şi preşedintele Comisiei de industrii a Camerei Deputaţilor, Iulian Iancu, a respins criticile PDL, arătând că la şedinţa comisiei au fost prezenţi trei deputaţi ai PDL şi doar un parlamentar al USL.

"Noi suntem în faza finală cu aprobarea legislaţiei în zona transporturilor şi în zona taximetriei. Nu are nicio legătură cu nicio nuanţă de natură ideologică. (...) Drept dovadă că la discuţiile de astăzi au fost trei parlamentari PDL şi doar eu din partea USL. Şi toţi trei de la PDL au avut o susţinere directă a problematicii ridicate de primarul general, respectiv modalitatea de tarifare, de dispecerizare, de modul de alocare a autorizaţiilor, de modul de transfer al autorizaţiilor, de numărul de maşini, de modul de desfăşurare a activităţii Ilfov-Bucureşti şi aşa mai departe", a explicat Iulian Iancu.

PDL Bucureşti l-a acuzat pe Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, că, împreună cu parlamentarii USL, vrea suplimentarea, pe criterii netransparente, a licenţelor de taximetrie pentru a obţine noi surse de finanţare în vederea campaniei electorale de anul viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici