Oprescu spune că sesizează AEP în legătură cu sumele investite în campania lui Băsescu

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu a declarat, joi, că va face o sesizare către AEP pentru sumele investite în campania lui Traian Băsescu, afirmând că acestea sunt mult peste nivelul legal şi mai mari chiar decât cele investite în campania lui Mircea Geoană.

22 afișări
Imaginea articolului Oprescu spune că sesizează AEP în legătură cu sumele investite în campania lui Băsescu

Oprescu spune că sesizează AEP în legătură cu sumele investite în campania lui Băsescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Oprescu a declarat, joi, că Mircea Geoana, candidatul PSD, a învestit circa 50 de milioane de euro în campania electorală, încălcând astfel prevederile legale, adăugând că staful său de campanie a sesizat AEP în această privinţă.

El a arătat că va face şi o a doua sesizare, care îl priveşte pe candidatul Traian Băsescu, pe aceeşi temă a cheltuielilor excesive. "Probabil celalaltă sesizare, făcută azi, (joi, n.r.) va pleca pentru Traian Băsescu", a spus Oprescu.

Întrebat ce sumă au investit contracandidaţii săi, Mircea Geoană şi Traian Băsescu, din estimările sale, Oprescu a precizat: "În jur de 50 de milioane de euro. Vorbesc pe cifrele pe care le am în faţă. A doua sesizare (în privinţa lui Traian Băsescu, n.r.)- nu ştiu, îmi închipui că e mult mai mare ca la PSD".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici