Oprişan despre ieşirea de la guvernare: E nevoie de calm şi raţiune; unii mai fac temperatură

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a apreciat, joi, la RFI România, că este o "copilărie" propunerea de ieşire de la guvernare după euroalegeri, propusă de lideri social-democraţi, adăugând, totodată, că este nevoie de calm şi de raţiune.

21 afișări
Imaginea articolului Oprişan despre ieşirea de la guvernare: E nevoie de calm şi raţiune; unii mai fac temperatură

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan (Imagine: Mediafax Foto)

Printre cei care au solicitat ruperea protocolului cu PDL se numără şeful PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, şi senatorul de Constanţa, Alexandru Mazăre.

Marian Oprişan spune la RFI că e nevoie de calm şi raţiune. "Mai sunt aşa, cum să spun eu, unii mai fac temperatură, e vară, e început de vacanţă. E nevoie de mult calm, e nevoie de multă raţiune, pentru că nu ne putem juca cu ţara , nu ne putem juca cu criza economică", afirmă liderul PSD Vrancea.

Potrivit acestuia, e campanie electorală, spiritele se mai încing din punctul acesta de vedere, dar una peste alta Guvernul trebuie să lucreze, iar parteneriatul trebuie respectat de ambele părţi, pentru că sarcina PSD e să-i facă pe români să sufere cât mai puţin în urma crizei economice.

"Este o copilărie, probabil sunt nişte «problemuţe» sub aspect mai mult personal, decât instituţional", apreciază Marian Oprişan, făcând aluzie la termenul "problemuţe" folosit de Marian Vanghelie pentru temele în dispută în coaliţia de guvernare.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, marţi, la Realitatea FM, că social-democraţii ar trebui să iasă de la guvernare după alegerile europarlamentare şi să intre în opoziţie.

Senatorul PSD de Constanţa Alexandru Mazăre a susţinut, marţi, că există mai multe filiale social-democrate în ţară care doresc ruperea protocolului cu PDL şi că o decizie în acest sens va fi luată după alegerile europarlamentare.

Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat pentru MEDIAFAX, că, după europarlamentare, social-democraţii trebuie să analizeze "la rece" funcţionarea coaliţiei cu PDL, pentru că există nemulţumiri prin filialele PSD, iar ministerele social-democrate se confruntă cu problema fonduilor insuficiente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici