Orban: Antonescu, susţinut de 22 de organizaţii, Tăriceanu, doar de două

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Arad, că, din datele pe care le deţine, Crin Antonescu este susţinut de 22 de filiale ale partidului, în timp ce Tăriceanu doar de două - Cluj şi Buzău.

20 afișări
Imaginea articolului Orban: Antonescu, susţinut de 22 de organizaţii, Tăriceanu, doar de două

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu vă spun date concrete: la ora actuală, în 22 organizaţii delegaţiile permanente judeţene, fie prin vot deschis, fie prin vot secret au recomandat delegaţiilor care reprezintă filialele respective la congres să voteze cu Crin Antonescu. Pentru Tăriceanu au fost două organizaţii, respectiv Cluj şi Buzău (...) Sigur că toate aceste decizii indică o anumită orientare, o anumită tendinţă, dar la congres fiecare delegat vine individual şi votează conform propriei conştiinţe", a declarat Orban.

Vicepreşedintele liberal a afirmat că îl susţine pe Antonescu pentru şefia PNL şi că "se simte vântul schimbărilor în PNL".

Totodată, Orban a apreciat că Antonescu este şi cea mai bună soluţie de candidat pentru alegerile prezidenţiale.

"Domnul Antonescu este ceea ce trebuie să fie un preşedinte pentru România şi este în oglindă total deosebit de ceea ce este Băsescu şi de ceea ce nu ar trebui să fie un preşedinte pentru România. Domnnul Antonescu nu a avut nicio legătură cu regimul comunist, cu vechea securitate. Legăturile lui Traian Băsescu, chiar dacă nu au fost demonstrate, sunt bine cunoscute, este un produs al regimului comunisto-securist, Traian Băsescu", a spus Orban.

Liderul liberal a adăugat că Antonescu este un om "care a ştiut ce înseamnă dificultăţile, să-ţi câştigi pâinea cu greu, din salariul lunar".

Legat de candidatul pentru prezidenţiale, Orban a afirmat că doar Crin Antonescu "poate mobiliza acea parte a societăţii care este dezamagită de prestaţia în spaţiul public, de politicianismul ieftin".

"Crin Antonescu este un om care întotdeauna a încercat să menţină echilibrul, a fost un om al echilibrului, spre deosebire de Traian Băsescu, care se hrăneşte din conflict, care este sursa principalelor scandaluri politice din uiltimii cinci ani", a mai spus Orban.

Ludovic Orban a criticat şi prestaţia lui Tăriceanu de la o emisiune TV în care a fost invitat la o dezbatere cu Antonescu.

"Dezbaterea nu şi-a atins scopul după opinia mea, din cauză că, din păcate, Călin Popescu Tăriceanu a preferat să folosească această dezbatere ca să-şi atace colegul de partid. Salut faptul că domnul Antonescu nu a răspuns în niciun fel atacurilor şi a menţinut dezbaterea într-un plan de interes public", a declarat Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici