Orban anunţă convocarea Ligii Aleşilor Locali ai PNL, la sfârşitul lunii ianuarie

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, luni, la finalul şedinţei BPC, convocarea Ligii Aleşilor Locali ai PNL, la sfârşitul lunii, pentru analizarea discriminării primarilor liberali de către Guvern în cursul anului 2009.

20 afișări
Imaginea articolului Orban anunţă convocarea Ligii Aleşilor Locali ai PNL, la sfârşitul lunii ianuarie

Orban anunţă convocarea Ligii Aleşilor Locali ai PNL, la sfârşitul lunii ianuarie (Imagine: Mediafax Foto)

"PNL a luat decizia de a întruni Liga Aleşilor Locali (LAL), nu în cadrul unui Congres, ci în cadrul unei Conferinţe, pentru a face o analiză a modului în care primarii liberali au fost discriminaţi în cursul anului 2009 de către Guvernul iniţial PDL-PSD, ulterior de Guvernul PDL. Vreau să atrag atenţia Guvernului că nu vom mai accepta niciun fel de discriminare a cetăţenilor din localităţile conduse de primarii liberali", a declarat Orban.

El a explicat că, în prezent, în localităţile conduse de primarii liberali, din cauză că Guvernul nu şi-a îndeplinit obligaţiile constituţionale, "s-a ajuns la întârzieri în plata a o mulţime de lucrări de investiţii, inclusiv nu sunt respectate drepturi fundamentale prevăzute de Constituţie - dreptul la asistenţă socială, la educaţie".

"Pregătim un raport pentru întrunirea acestei Ligi a aleşilor locali liberali care va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie, astfel încât să prezentăm atât Guvernului, cât şi forurilor europene, Congresului puterilor locale şi regionale şi, de asemenea, să informăm toate organizaţiile neguvernamentale şi societatea românească în ansamblu pentru a arăta cu adevărat modul în care Guvernul Boc îşi tratează cetăţenii României", a spus Orban.

El a menţionat că LAL va fi convocată în 29-31 ianuarie, cel mai probabil la Braşov.

"Vom avea şi întrunirea obişnuită cu grupurile parlamentare, cu conducerea PNL pentru pregătirea strategiei şi priorităţilor sesiunii parlamentare care va începe în februarie", a mai spus Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici