Orban: Corupţia în PDL e la limite insuportabile, toţi demnitarii lor sunt pasibili de puşcărie

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că, în PDL, corupţia a atins "limite insuportabile" şi că toţi demnitarii partidului sunt "pasibili de puşcărie",.

489 afișări
Imaginea articolului Orban: Corupţia în PDL e la limite insuportabile, toţi demnitarii lor sunt pasibili de puşcărie

Ludovic Orban (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax foto)

Ludovic Orban a fost întrebat ce părere are despre acţiunile DNA de la Cluj, care s-au soldat cu arestarea preventivă a primarului Sorin Apostu.

"M-aş bucura să fie un semnal de independenţă dat de justiţie, în special după declaraţiile jignitoare date de preşedintele României la adresa a tot ceea ce înseamnă justiţie în România. M-aş bucura să fie aşa pentru că mi-ar da încrederea şi optimismul că, în curând, PDL va rămâne fără demnitari, fiindcă toţi sunt pasibili de a face puşcărie", a spus Orban.

Acesta a adăugat că "la practicile şi modul de lucru, corupţia generalizată din PDL", are încredere că Parchetul şi mai ales DNA îşi vor îndeplini funcţia esenţială, aceea de a lupta împotriva corupţiei.

"Sper să nu fie doar o bifare de acţiuni care să dea bine la imaginea externă a României sau o campanie preelectorală din partea domnului Daniel Morar înainte de expirarea mandatului", a declarat Orban.

Deputatul PNL a adăugat că nu este întâmplător faptul că România este în situaţia în care decontările pe tot ce înseamnă fonduri europene sunt autosuspendate.

"Corupţia în PDL a atins nişte limite insuportabile. Credeţi-mă ce vă spun, fiindcă vă spun în cunoştinţă de cauză. Nu întâmplător, România este în situaţia în care decontările pe tot ce înseamnă fonduri europene sunt autosuspendate, zic ei. De fapt, sunt autosuspendate ca să nu ne suspende Comisia Europeană din cauza corupţiei, din cauza mânărelilor din licitaţiile publice, din cauza tratamentului complet nelegal al autorităţilor faţă de tot ce înseamnă partener în materie de contracte publice", a conchis Orban.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv, joi noapte, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar, fiind audiată aproximativ cinci ore de către procurorii anticorupţie în cursul după-amiezii de miercuri.

În acest dosar sunt învinuiţi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), care a fost reţinut pentru 24 de ore tot miercuri, şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici