Orban: Dacă mă alegeţi, nu îl pun secretar general pe Stroe

Candidatul PNL la preşedinţia partidului Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, în cadrul Congresului, că, dacă va fi ales în fruntea partidului, nu îl va numi secretar general pe Radu Stroe, ci va găsi pe cineva mai bun, şi nici nu va găsi vreo blondă pe care să o pună consilier sau ministru.

25 afișări
Imaginea articolului Orban: Dacă mă alegeţi, nu îl pun secretar general pe Stroe

Orban: Dacă mă alegeţi, nu îl pun secretar general pe Stroe (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Vă voi spune un lucru: Aveţi ocazia de a alege în fruntea PNL un luptător. Dacă nu mă veţi alege, voi rămâne acelaşi luptător. Dacă mă veţi alege, voi fi un luptător şi mai puternic. Dar vă spun un lucru, oamenii într-un fel reacţionează când văd vitejia unui simplu soldat şi în alt mod când văd că cel care face fapte de vitejie este cel care conduce oastea", a afirmat Orban în discursul de prezentare a moţiunii sale politice.

El a mai spus că nu este omul care înainte de luptă să ţină un discurs frumos şi apoi să conducă lupta din cortul său.

"Chiar dacă discursul meu nu e la fel de frumos ca al altora, după discurs nu mă duc în cort, ci în prima linie a luptei politice", a adăugat Ludovic Orban.

El a ţinut să facă şi câteva promisiuni, în calitatea de candidat la şefia partidului.

"Promit câteva lucruri: dacă nu voi fi ales preşedintele PNL, nu voi cere renumărarea voturilor, nu voi da vina pe ţinuta mov a susţinătorilor contracandidatului meu şi în nicun caz nu voi suferi vreun atac de energie eoliană. În schimb, dacă mă veţi alege, nu îl voi repune secretar general pe Radu Stroe, deşi este prietenul meu şi combatantul meu şi am făcut campanie în fiecare bloc din sectroul 1. Mă gândesc la alt secretar general, poate mai bun", a spus Orban, care a continuat: "De asemenea, nu voi găsi nicio blondă pe care să o pun ministru sau consilier, în schimb dacă mă veţi alege preşedinte al PNL, partidul va fi acela care câştigă".

Ludovic Orban a mai spus că va fi un preşedinte drept şi nu va lăsa să fie încălcat niciun drept al unui membru al PNL şi va impune meritocraţia.

"Nu voi accepta ca un membru să sufere pentru exprimare sau să existe vreun delict de opinie. Voi fi un preşedinte puternic dacă mă veţi alege, dar nu slăbind puterea altor lideri ai PNL, puternici nu numai în raport cu membrii de partid, ci cu adversarii politici. Voi fi un preşedinte deschis şi accesibil dialogului", a mai spus Orban.

El a precizat că prima regulă a dialogului este să înveţi să asculţi pentru că altfel nu ştii ce să vorbeşti.

"Întâi voi asculta şi apoi voi vorbi. Voi încerca să aud vocea PNL, tenace şi consecvent, voi urmări zi de zi aplicarea programelor, strategilor PNL, voi fi consecvent în susţinerea valorilor pe care le avem, şi în atitudinea faţă de adversarii poltici şi faţă de membrii de partid", a mai spus Orban, adăugând că dacă va fi ales va fi preşedintele "nu numai al Biroului Politic şi al Delegaţiei Permanente, ci al întregului partid şi al fiecărui membru de partid".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici