Orban: Depunem moţiunea de cenzură pe 5 iunie, dezbaterea va fi probabil în două săptămâni

PNL va depune moţiunea de cenzură pe 5 iunie, citirea sa va fi cel mai probabil săptămâna viitoare, iar dezbaterea peste încă o săptămâna, a spus, marţi, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban.

455 afișări
Imaginea articolului Orban: Depunem moţiunea de cenzură pe 5 iunie, dezbaterea va fi probabil în două săptămâni

Orban: Depunem moţiunea de cenzură pe 5 iunie, dezbaterea va fi probabil în două săptămâni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Depunerea va fi pe cinci, cel mai probabil Birourile Permanente reunite, care trebuie să decidă calendarul moţiunii de cenzură se vor întruni luni, pe opt iunie şi atunci o să ştim cu precizie când se va citi şi când se va dezbate şi vota (...). Cel mai probabil, citirea se va face în cursul săptămânii viitoare, cel mai probabil miercuri, iar dezbaterea şi votul moţiunii, săptămâna cealaltă", a detaliat, la RFI, liderul liberal.

Orban a susţinut că "există o deschidere la nivelul parlamentarilor, în special în discuţii individuale, iar în PSD şi în UNPR în mod evident există o stare de nemulţumire profundă faţă de Victor Ponta şi faţă de modul în care funcţionează guvernul", dar nu ştie dacă această nemulţumire "se va contabiliza" şi în voturi pentru moţiunea de cenzură.

Orban a afirmat că moţiunea de cenzură ar putea avea şi alte subiecte pe lângă cel anunţat, al votului prin corespondenţă, iniţiatorii fiind deschişi negocierilor.

"Nu este exclus, în cazul în care eventuali parteneri politici doresc să se asocieze acestei moţiuni introducând şi alte teme pentru această moţiune de cenzură, noi suntem deschişi. Oricum, avem un întreg pomelnic de temeiuri care să stea la baza acestei moţiuni de cenzură. Noi am ales votul prin corespondenţă, pentru că l-am considerat cel mai important, pentru că ţine de drepturile fundamentale ale omului", a mai spus prim-vicepreşedintele PNL, în intervenţia la RFI.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici