Orban, despre alegerea lui Kovesi la şefia Parchetului UE: De regulă a prevalat decizia Parlamentului European

Ludovic Orban a afirmat, întrebat despre faptul că Franţa a anunţat susţinerea Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European, că de obicei atunci când au existat diferenţe în procedurile de nominalizarea între Consiliul UE şi Parlamentului European, a prevalat decizia PE.

956 afișări
Imaginea articolului Orban, despre alegerea lui Kovesi la şefia Parchetului UE: De regulă a prevalat decizia Parlamentului European

Orban, despre alegerea lui Kovesi la şefia Parchetului UE: De regulă a prevalat decizia PE

„Guvernul PSD-ALDE a boicotat candidatura lui Kovesi. Noi am susţinut-o. În cele trei etape ale procedurii de selecţie, Kovesi a câştigat în două etape. La votul din PE a fost decis influenţa care a fost determinată de lobby-ul europarlamentarilor PNL. Iar astăzi, doamna Kovesi candidatul român este candidatul PE, pentru că doamna Kovesi a fost votată în PE în cele două Comisii, în LIBE şi CONT. De regulă, atunci când au existat diferenţe în proceduri de nominalizare între Parlamentul European şi Consiliul UE a prevalat decizia PE, pentru că e mai legitim, e rezultatul unui vot direct şi are mai multă forţă în faţa Consiliului UE”, a declarat Ludovic Orban, marţi seară la TVR 1.

Întrebat de ce o susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, Orban a răspuns: „Pentru că susţin orice român care are şansa să obţinută o funcţie de conducere la nivel european. Pentru noi e extrem de impotant. Noi trebuie să jucăm aici în UE. Nu avem altă variantă. Ca să jucăm bine trebuie să facem punţi de comunicare, să ne poziţionăm”.

Acesta a spus că lumea ar trebui să mulţumească PNL pentru susţinerea fostului procuror-şef al DNA la şefia Parchetului UE, pentru că eurodeputaţii Alianţei USR-PLUS au început să facă lobby lui Kovesi de abia din actuala legislatură a Parlamentului European.

„Până astăzi, pentru că procedura s-a desfăşurat în legislatura Parlamentului European, ei nu erau reprezentaţi în Parlamentul European. Cu siguranţă, să ne mulţumiţi. Aici e vorba de un candidat român care are şansa să ocupe o poziţie de conducere extrem de importantă, iar imaginea României va avea de câştigat de pe urma acestei victorii”, a conchis Orban.

Franţa a decis să o susţină pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de şef al Parchetului Uniunii Europene, afirmă surse oficiale franceze şi române citate de cotidianul Financial Times.

Taguri:
orban,
parchet,
kovesi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici