Orban, despre campania de vaccinare anti COVID: Cum să fiu responsabil?

  • România ar trebui să ajungă măcar la nivelul mediu european în ceea ce priveşte rata de acoperire vaccinală, spune Ludovic Orban, joi.
  • El respinge ideea potrivit căreia ar fi responsabil pentru modul în care a evoluat campania: „Ce atribuţii am ca preşedinte al Camerei Deputaţilor?”.
496 afișări
Imaginea articolului Orban, despre campania de vaccinare anti COVID: Cum să fiu responsabil?

Cum să fiu responsabil? Ce atribuţii am ca preşedinte al Camerei Deputaţilor? Ca preşedinte Partidului Naţional Liberal am urmărit sistematic, am realizat îndemnuri, am propus soluţii, puteţi lua declaraţiile mele de acum şase, de acum cinci, de acum patru luni pe tema vaccinării. Nu poate numai Comitetul de vaccinare să deruleze toată activitatea. E nevoie de implicare a foarte multor instituţii, organizaţii profesionale, structuri pentru a creşte rata de vaccinare. Acum, nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte ţări europene şi vom vedea unde suntem. Noi trebuie să ajungem la nivelul mediu european. Ăsta e obiectivul şi obiectivul nostru e de a determina cât mai mulţi români să se vaccineze”, spune Lidovic Orban.

Preşedintele PNL a mai susţinut că în campania de imunizare trebuie implicate administraţiile locale şi toate structurile „cu influenţă asupra oamenilor”: „Chiar şi cu bisericile se poate purta o discuţie, se poate încheia un acord”.

Premierul Florin Cîţu s-a declarat „mâhnit” de declaraţia lui Ludovic Orban, potrivit căruia cine a stabilit ţintele de vaccinare trebuia să le urmărească. Pe de altă parte, premierul anunţă că, indiferent de rata de infectare, nu va mai închide pieţele şi mall-urile pentru vaccinaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici