Orban, despre Firea: Discuţii de la distanţă am avut. Cine seamnănă vânt culege furtună / Reacţia primarului Capitalei: A declanşat jihadul împotriva mea. E egal cu Dragnea

Ludovic Orban a declarat, duminică dimineaţă, că a avut discuţii de la distanţă cu primarul Capitalei Gabriela Firea. Premierul a criticat investiţiile de „sute de milioane” în companiile municipale care „nu fac nimic”, subliniind că rezultatele mandatului Gabrielei Firea sunt „egale cu zero”.

1596 afișări
Imaginea articolului Orban, despre Firea: Discuţii de la distanţă am avut. Cine seamnănă vânt culege furtună / Reacţia primarului Capitalei: A declanşat jihadul împotriva mea. E egal cu Dragnea

Orban, despre Firea: Discuţii de la distanţă am avut. Cine seamnănă vânt culege furtună /

„De la distanţă, discuţii de la distanţă am avut. Cine seamănă vânt culege furtună. Dacă aţi băga sute de milioane în nişte societăţi ale primăriei care nu fac nimic nu e de mirare că dacă stai şi realizezi rezultatele mandatului sunt egale cu zero", a spus Ludovic Orban, întrebat dacă a purtat discuţii cu Gabriela Firea de la învestirea Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a participat duminică la instalarea în funcţia de prefect al Judeţului Ilfov a liberalului Daniel Tudorel Zamfir. Acesta a fost numit în funcţie de către Guvern, vineri.

Reacţia Gabrielei Firea, după atacul lui Orban: A declanşat jihadul împotriva mea. E egal cu Dragnea

Primarul general Gabriela Firea a răspuns, duminică, atacului lansat de Ludovic Orban, spunând că premierul a lansat „jihadul” împotriva sa şi că ţevile „nu se repară nici cu whiskey, nici cu mandolina”.

Primarul general Gabriela Firea a i-a răspuns, duminică, la Antena 3, premierului Ludovic Orban, care a spus, despre relaţia cu Firea că „cine seamănă vânt, culege furtună”. Firea spune că singurul obiectiv al lui Orban este câştigarea Primăriei Capitalei la alegerile locale, şi pentru a reuşi „a declanşat jihadul” împotriva sa.

„V-a explicat chiar domnul Orban că are un singur obiectiv, nu de a face ceva bun pentru ţară, ci de a schimba primarul general al Capitalei. De altfel îmi spun şi mie prieteni, colegi, cunoscuţi, că domnul Orban a declanşat jihadul împotriva mea şi trebuie să mă atace pe mine. Discută cu tot felul de jurnalişti de investigaţii, să scormonească, să inventeze ceva în legătură cu mine, doar-doar mă vor schimba de la Primăria Generală. Încearcă să racoleze oameni din echipa mea, încearcă să schimbe majoritatea din Consiliul General”, a spus Gabriela Firea.

Primarul general lansează, la rândul său, un atac la premier, spunând că nu s-a schimbat deloc faţă de vremea când era viceprimar.

„De când era viceprimar stătea în biroul care era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu ţigări, numai cu persoane pestilenţiale şi văd că domnul Orban nu a făcut niciun efort să depăşească acel nivel”, acuză primarul Capitalei.

Firea mai spune că după atacul lansat de Orban la adresa sa, duminică dimineaţa, consideră că acesta este „egal cu Dragnea”.

„Din punctul meu de vedere Orban este egal cu Dragnea, asta e concluzia pe care pot să o trag, de vreme ce domnul Orban a vorbit în stânga şi în dreapta, dat un guvern jos, nu ca să le fie mai bine românilor, ci ca să adună oameni PPE în plenul european. Ţevile nu se repară nici cu whiskey, nici cu alcool, nici cu cântatul la mandolină. Asta făcea când era viceprimar, probabil că asta face şi acum. E dreptul meu la replică la aberaţiile pe care le-a spus. Înţeleg că s-a dus în calitate de cetăţean, era un cetăţean nemulţumit şi făcea declaraţii, pentru că un premier nu poate să facă astfel de declaraţii care nu au nicio legătură cu realitatea. Deocamdată vorbe în vânt”, a mai spus Firea.

Orban: Bucureşti, singura capitală din UE care nu are încă o autostradă de centură

Premierul Ludovic Orban solicită sprijinul administraţiei locale pentru a realiza proiectul privind Autostrada de Centură a Bucureştiului. Şeful Executivului precizează că România este singura ţară din UE a cărei capitală nu are încă o autostradă de centură.

„Judeţul Ilfov este un judeţ unic în România, este un judeţ care înconjoară Bucureştiul. Solicit sprijinul şi prefecturii şi primarilor care sunt prezenţi pentru proiecte importante de infrastructură. După opinia mea cel mai important proiect de infrastructură care se va realiza în Bucureşti este Autostrada de centură a Bucureştiului. Cred că suntem singura capitală din UE care nu are încă o autostradă de centură. Chiar şi centura actuală nu are decât o jumătate realizată pe patru benzi şi este extrem de important şi pentru Ilfov şi pentru Bucureşti ca acest proiect să se realizeze cu viteză maximă”, a declarat Ludovic Orban, la instalarea noului prefect de Ilfov.

Premierul a adăugat că evenimentul de instalare a prefectului de Ilfov a avut loc duminică, la ora 8:00 pentru a arăta că angajaţii din sectorul public trebuie să fie mereu la dispoziţia cetăţeanului.

„Să nu vi se pară ciudat stabilirea ceremoniei de instalare a prefectului de Ilfov duminică la ora 8:00. Vreau să transmit un mesaj clar, cei care se află în serviciul public trebuie să fie la dispoziţia cetăţeanului la orice oră în orice zi. Misiunea noastră este aceea de a pune în practică un program de guvernare care să reconstruască o administraţie dedicată servicii interesului public, o administraţie prietenoasă cu cetăţeanul şi care să ia decizii rapid şi să acţioneze în numele legii şi al interesului public”, a completat Orban.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
firea,
orban,
discuţii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici