Orban: Doar doi-trei parlamentari PNL şi-au ascuns votul, voi cere excluderea lor după sărbători

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că doar trei parlamentari liberali nu au votat cu bilele la vedere, fiind suspecţi că ar fi votat în favoarea Guvernului Boc, refuzând să dea nume, dar anunţând că parlamentarii care nu au respectat decizia partidului vor fi excluşi.

14 afișări
Imaginea articolului Orban: Doar doi-trei parlamentari PNL şi-au ascuns votul, voi cere excluderea lor după sărbători

Orban: Doar doi-trei parlamentari PNL şi-au ascuns votul, voi cere excluderea lor după sărbători (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează faptul că la vot a fost o cifră destul de mare de voturi peste cele 236 necesare, Orban a replicat: "Da, într-adevăr, o surpriză neplăcută pentru mine!".

"Dar în ceea ce priveşte grupul parlamentar liberal, pot să vă spun că aproape toţi parlamentarii liberali au votat la vedere împotriva Guvernului, în conformitate cu decizia BPC", a susţinut Ludovic Orban.

Întrebat dacă consideră că aceia care nu au votat la vedere au votat pentru Guvernul Boc, liderul PNL a menţionat că există "doi-trei parlamentari liberali care nu au votat la vedere", fiind "susceptibili" că au votat "pentru".

"E adevărat că avem doi-trei, maxim trei, care n-au votat la vedere, dar ei sunt susceptibili să fi votat «pentru», dar de la 239 cât au la ora actuală în Parlament, până la 276 e cale lungă", a precizat liberalul.

Întrebat ce măsuri vor fi luate împotriva parlamentarilor liberali care au votat pentru învestirea Guvernului, Orban a anunţat că va propune, după sărbători, excluderea acestora din PNL.

"Cu siguranţă, ca şi în cazul votului la moţiunea de cenzură, parlamentarii care şi-au ascuns votul, cei maximum trei parlamentari care şi-au ascuns votul, voi propune excluderea lor din partid pentru că este evident că oamenii care ne-au acordat încrederea au făcut-o pentru idei, valori, principii diferite de ceea ce ne-a prezentat astăzi Guvernul Boc. Practic, parlamentarii care au votat altfel decât aşa cum era dictat de voinţa alegătorilor care ne-au încredinţat votul, practic s-au plasat singuri în afara partidului, iar pentru noi e o problemă foarte simplă şi foarte clară. Noi suntem consecvenţi ideilor, valorilor şi principiilor liberale", a apreciat Ludovic Orban.

Întrebat care sunt parlamentarii vizaţi, Orban a replicat: "Nu îmi place să dau nume (...) acum trebuie să sărbătorim Crăciunul, Anul Nou".

"Doresc românilor un Crăciun fericit şi să se bizuie foarte puţin pe Guvern în demersul lor de a se realiza şi de a-şi găsi cu adevărat un destin în această ţară", a mai zis liderul PNL în final, evitând să dea un răspuns în privinţa numelor parlamentarilor care şi-au ascuns votul.

Parlamentul a aprobat, miercuri, învestirea Guvernului Boc, cu 276 de voturi "pentru" şi 135 de voturi "împotrivă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici