DOCUMENT  Orban e “născut pe 4 iulie”! Ambasadele pot organiza evenimente în aer liber fără limitarea numărului de participanţi

  • Ambasadele pot organiza evenimente în aer liber dacă asigură o suprafaţă de 4mp/participant
  • Pe 4 iulie, Ambasada SUA sărbătoreşte în fiecare an Ziua Naţională cu o recepţie la care participă şi Klaus Iohannis
  • Românul obişnuit nu poate merge la restaurant de peste 3 luni
5207 afișări
Imaginea articolului Orban e “născut pe 4 iulie”! Ambasadele pot organiza evenimente în aer liber fără limitarea numărului de participanţi

Sursa: Alexandru Dobre / Mediafax FOTO

A venit 1 iulie şi poate vrei să mergi la un restaurant, după aproape 3 luni şi jumătate în care ai luat masa acasă. Ştii ceva? Orban nu te lasă. Premierul îţi permite însă să mergi la petrecerea organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite. Nu îţi trebuie decât o invitaţie de la misiunea diplomatică ca să chefuieşti alături de preşedintele Klaus Iohannis, un obişnuit al acestor evenimente. Dacă poştaşul te ocoleşte (şi anul acesta), mai ai o şansă pe 14 iulie, la recepţia prilejuită de Ziua Naţională a Franţei.

Să îţi explic mai bine faptele. Guvernul Orban face din nou distincţie între românul de rând şi elite. Ultima hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă permite ambasadelor să organizeze petreceri în aer liber fără limitarea numărului de persoane participante, aşa cum se întâmplă în cazul altor manifestări în aer liber.

De exemplu, documentul prevede “permiterea organizării şi desfăşurării antrenamentelor şi cantonamentelor colective, în grupuri de maxim 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal, inclusiv de amator”. În schimb, la sediile ambasadelor, măsurile stipulează că trebuie „să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4mp pentru fiecare persoană participantă şi respectarea regulilor de protecţie sanitară”, fără a fi menţionat un număr maxim de persoane. Lucrul se poate realiza uşor, pentru că Ambasada SUA la Bucureşti beneficiază de o grădină imensă. 

An de an, politicienii aflaţi la putere, dar şi în opoziţie, participă la recepţia la care sunt prezente cele mai multe companii americane.

Să îţi mai amintesc de faptul că Ludovic Orban şi apropiaţii lui merg pe principiul că toţi oamenii sunt egali, dar unii sunt mai egali decât alţii. În mai, premierul a fost suprins în biroul lui, în compania Ralucăi Turcan şi a altor miniştri, sărbătorind cu ţigări şi alcool ziua de naştere a prim-ministrului. Distanţarea fizică şi măştile de protecţie lipseau, astfel că Orban s-a grăbit să achite o amendă de 3.000 de lei.  

La începutul epidemiei, parlamentarul PNL Vergil Chiţac, infectat cu coronavirus, a fost transportat fără izoletă sau alte măsuri de protecţie la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Pentru că Vergil Chiţac participase deja la o şedinţă a conducerii PNL, toţi membrii partidului s-au autoizolat acasă timp de două săptămâni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici