Orban explică de ce Chirica şi Alexe sunt încă în funcţie: „Funcţiile sunt rezultate din alegeri”

Mihai Chirica şi Costel Alexe, ambii implicaţi în dosare penale, sunt aleşi în funcţii administrative, motiv pentru care PNL nu îi poate suspenda, explică Ludovic Orban, preşedintele PNL. Orban: „Funcţiile administrative sunt rezultate în urma unor alegeri care au fost făcute de cetăţeni. Numai funcţiile politice pot fi afectate prin decizia partidului. Noi deja am şi luat decizia.”

962 afișări
Imaginea articolului Orban explică de ce Chirica şi Alexe sunt încă în funcţie: „Funcţiile sunt rezultate din alegeri”

Mihai Chirica şi Costel Alexe sunt aleşi în funcţiile administrative, acesta fiind motivul pentru care PNL nu îi poate suspenda, a spus, duminică, preşedintele PNL, Ludovic Orban. El spune că cei doi sunt suspendaţi din funcţiile deţinute în partid.

Orban a fost întrebat care este poziţia sa referitoare la poziţiile primarului Iaşului Mihai Chirica şi preşedintelui CJ Iaşi, Costel Alexe, care sunt încă în funcţie.

„Vom lua act de suspendarea celor doi din toate poziţiile deţinute în partid. Noi nu putem avea o altă poziţie legată de funcţiile administrative. Funcţiile administrative sunt rezultate în urma unor alegeri care au fost făcute de cetăţeni. Numai funcţiile politice pot fi afectate prin decizia partidului. Noi deja am şi luat decizia, am şi anunţat că se suspendă din funcţiile deţinute până la finalul procesului”, a spus Orban.

Întrebat, în continuare, dacă primarul Chirica va mai avea sprijinul politic al consilierilor locali, Orban a spus că în democraţia europeană există principiul fundamental al prezumţiei de nevinovăţie.

„Până la urmă decizia de a considera pe cineva vinovat o ia instanţa până la finalul procesului. Până atunci există, într-adevăr, semne de întrebare. Acesta este motivul pentru care cei doi colegi vor fi suspendaţi din toate funcţiile din partid până la terminarea procesului”, a mai spus Orban.

Mihai Chirica şi Costel Alexe sunt implicaţi în dosare penale, fiind acuzaţi de fapte de corupţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici