Orban: La congres nu e despre alegeri între Orban sau Cîţu. E alegerea între a fi sau a nu fi

La congresul PNL nu este despre alegeri între Ludovic Orban sau Florin Cîţu. „Este vorba de a alege între a fi şi a nu fi, asta este alegerea”, spune actualul preşedinte al liberalilor. La rândul său, deputatul Virgil Guran a spus că există riscul ca PNL să fie „în ham şi să tragă de hăţuri PSD”.

839 afișări
Imaginea articolului Orban: La congres nu e despre alegeri între Orban sau Cîţu. E alegerea între a fi sau a nu fi

Orban: La congres nu e despre alegeri între Orban sau Cîţu. E alegerea între a fi sau a nu fi

Ludovic Orban a declarat, duminică seara, la prezentarea moţiunii sale în Vrancea, că nu poate pronunţa sintagma „echipa câştigătoare”, pentru că seamănă cu „o armată de ocupaţie care calcă în picioare în fiecare zi regulile democratice din partid şi normele de bun simţ”.

Acest lucru se întâmplă pentru un candidat „pe care, e din ce în ce mai evident, că nu îl vrea nimeni”.

Orban a acuzat că cei care îl sprijină sunt ameninţaţi cu „scoaterea din funcţiile publice” şi că este „umilit” de oameni care ar trebui să îi fie „recunoscători toată viaţa”.

Preşedintele PNL afirmă că munca „oamenilor de bună credinţă din PNL pentru recâştigarea încrederii oamenilor” a fost „făcută praf”.

„Au făcut praf munca noastră pe care am efectuat-o zi de zi, ceas de ceas, pentru a-i convinge pe români să vină alături de noi, să ne acorde încrederea. La asta trebuie să ne întoarcem. Nu mai e situaţia de acum 2 luni, la congresul ăsta nu este despre alegeri între Orban şi Cîţu, este vorba de a alege între a fi şi a nu fi, asta este alegerea. Alegerea e între o variantă evident bună şi una evident rea pentru PNL. Dacă aveţi dubii şi nu ştiţi cu cine să votaţi, întrebaţi-i pe oamenii de pe stradă: Orban sau Cîţu şi faceţi ce vă spun oamenii, pentru că dacă faceţi aşa, va fi bine şi pentru oameni, şi pentru dumneavoastră, pentru PNL şi pentru România. Pe 25 septembrie trebuie să punem punct bătăii de joc. (...) Au venit să facă legea, călcând în picioare legea după care funcţionăm. Dacă îi lăsăm, munca noastră a fost în zadar”, le-a spus Orban liberalilor prezenţi.

Acesta a atras atenţia că PNL se va confrunta „cu o tentativă de a schimba opţiunea oamenilor inclusiv acolo, la congres. Deja s-au făcut planificări: cum se controlează votul”.

Preşedintele PNL a mai spus că în judeţul Olt liberalii au votat moţiunile duminică, în condiţiile în care el avea programată prezentarea moţiunii abia luni.

La rândul său, deputatul Virgil Guran a declarat că atunci când era Orban premier nu pleca de la el „cu problemele nerezolvate”.

Acum, primarii îi reproşează că nu mai rezolvă problemele: „ştiţi cum mă simt? Ca atunci când mă duc şi bat la uşa închisă. Nu mai am curajul să mă duc, să ridic probleme, pentru că nu vorbeşte nimeni cu mine dintre cei care ar trebui să rezolve problemele. Ce fel de partid suntem dacă nu putem să rezolvăm problemele oamenilor? Să le spun de colegul meu din Senat, Florin Cîţu, care nu îmi răspunde la telefon? Înainte mai răspundea la câte un mesaj, acum nici aşa. Ce să le spun, că nu avem dialog? Oamenii nu mai acceptă astfel de lucruri”.

Virgil Guran a continuat: „azi mâine îl primim pe Oprişan să ne spună ce ordine trebuie să executăm. Asta este situaţia noastră acum. De mâine, poimâine, Ciolacu poate să vină, să pună o listă în faţa premierului României şi să spună <asta e ordinea de zi>. Nu e mai bine să fim într-o coaliţie în care suntem vioara întâi şi putem să ne impunem politicile decât să fim în ham şi să tragă de hăţuri PSD, să spună <hai mai la stânga, mai la dreapta, stop, astăzi jos, mâine sus, depinde>. Cred că trebuie să ne trezim. Pe 25 septembrie nu trebuie să permitem să fie un vot forţat, fotografiat, arătat, controlat. Noi suntem Partidul Naţional Liberal, nu Partidul Comunist Român”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici