Orban: Mă bazez pe sprijinul fiecărui delegat, la Congres, nu voi pleca din PNL dacă pierd

Liberalul Ludovic Orban a declarat, duminică, că la Congresul PNL se bazează pe sprijinul fiecărui delegat pentru a obţine şefia formaţiunii liberale, menţionând că nu va demisiona din partid în cazul în care nu va obţine funcţia de preşedinte al PNL.

19 afișări
Imaginea articolului Orban: Mă bazez pe sprijinul fiecărui delegat, la Congres, nu voi pleca din PNL dacă pierd

Orban: Mă bazez pe sprijinul fiecărui delegat, la Congres, nu voi pleca din PNL dacă pierd (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat pe sprijinului cui se bazează, Orban a menţionat că se bazează "pe sprijinul fiecărui delegat care vine la Congres".

"Am făcut acest anunţ într-un moment în care practic consider că orice altă negociere pentru o formulă de conducere a PNL s-a încheiat. Ca atare şansele mele sunt şansele pe care mi le vor da cei 1.400 de delegaţi care vor participa la Congres şi mai ales membrii PNL care îşi trimit acei reprezentanţi la Congres să voteze într-un fel sau altul", a susţinut Ludovic Orban, menţionând că a discutat cu sute şi mii de membri ai PNL despre susţinerea candidaturii sale.

Întrebat ce şanse are, în condiţiile în care majoritatea liderilor îl susţin pe Crin Antonescu şi sunt dispuşi să facă un compromis cu votul pe liste, Ludovic Orban a readus aminte episodul 2002, când Theodor Stolojan a venit cu aceeaşi propunere, iar liderii de filiale au cedat şi au accepat să renunţe la dreptul lor de a-şi alege conducătorii.

"Rezultatele se văd şi astăzi. Domnul Stolojan care până la sfârşitul scurtei sale cariere în PNL când vorbea cu noi vorbea cu «voi liberalii», ne-a părăsit cu două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale şi ne-a pus în situaţie de a susţine un lider politic care nu avea nimic comun cu valorile liberale, şi care după ce a ajuns preşedinte s-a transformat în cel mai mare duşman al PNL. Ca atare, PNL nu este la prima experienţă de acest fel", a spus Orban.

Întrebat dacă rămâne în PNL în condiţiile în care nu reuşeşte să menţină democraţia şi nu obţine şefia partidului, liderul PNL a precizat că nu va părăsi niciodată formaţiunea liberală.

"Voi continua să apăr principiile valorile, principiile mele liberale în PNL, indiferent ce funcţie voi avea în PNL. M-am înscris în PNL nu întâmplător, ci pentru că am convingeri liberale depline şi nu voi părăsi PNL atâta timp cât viaţa îmi va permite", a conchis Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici