Orban: Mi s-a părut deplasată decizia preşedintelui USR de a o invita în partid pe Kovesi / Previziune „sumbră” pentru Dragnea: Va fi „omorât” de colegii lui / Despre unificarea Dreptei: Nu e necesară; PSD s-a dus în cap

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit joi despre invitaţia „neinspirată” adresată de liderul USR Laurei Codruţa Kovesi de a se înscrie în partid. Referitor la suspendarea preşedintelui, Liviu Dragnea nu mai are niciun motiv să o solicite, potrivit liderului PNL. El a adăugat că Dragnea va fi "omorât" de colegii lui, pentru că prin deciziile lui PSD riscă să nu mai concureze la guvernare. Orban a spus şi că o coaliţie a Dreptei nu este necesară, deoarece PSD ar fi scăzut în sondaje.

1267 afișări
Imaginea articolului Orban: Mi s-a părut deplasată decizia preşedintelui USR de a o invita în partid pe Kovesi  / Previziune „sumbră” pentru Dragnea: Va fi „omorât” de colegii lui / Despre unificarea Dreptei: Nu e necesară; PSD s-a dus în cap

Orban: Mi se pare deplasată decizia preşedintelui USR de a o invita în partid pe Kovesi

UPDATE 11:12 PSD s-a dus atât de tare în cap, încât nu e necesară o coaliţie a dreptei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că, "la ora actuală, PSD s-a dus atât de tare în cap", încât nu vede a fi necesară, în momentul de faţă, formarea unei coaliţii alături de USR, PMP şi noul partid, Mişcarea România Împreună, condus de fostul premier Dacian Cioloş.

Întrebat joi seară, într-o emisiune difuzată de postul Realitatea Tv, dacă exclude o mare coaliţie de tip Convenţia Democrată, alături de USR, PMP şi Cioloş, liderul PNL, Ludovic Orban a răspuns: "Deocamdată aştept să se definească din punct de vedere al doctrinei. La ora actuală PSD s-a dus atât de tare în cap, încât nu cred că este necesară acum o astfel de coaliţie. PNL nu s-a dus la 12%, iar Ponta nu s-a dus la 8%. Suntem în dialog, cooperăm, avem acţiuni comune, când e necesar susţinem demersuri comune, în schimb nu are rost să discutăm astfel de demersuri. PNL va participa pe liste proprii pentru că nu se amestecă familiile politice europene. La prezidenţiale eu ştiu că PNL îl va sprijini pe Iohannis şi nu am alte garanţii referitoare la alegerile prezidenţiale ale altor formaţiuni politice. Referitor la locale, sigur că vom gândi diferite alianţe, acolo unde este nevoie să batem PSD".

Acesta a adăugat că ALDE "moare" şi dacă pleacă şi dacă nu pleacă de la guvernare.

"ALDE e un partid de tip lider, care depinde de domnul Tăriceanu. Dacă ALDE pleacă de la guvernare moare, dacă ALDE rămâne alături de PSD la guvernare moare", a completat Orban.

Liderul PNL a mai spus că partidul va găsi cea mai bună soluţie pentru a bate PSD şi a da guvernul, înainte de următoarele alegeri parlamentare în anul 2020.

"Vom găsi înainte de alegerile parlamentare cea mai bună soluţie astfel încât să avem garanţia că vom avea majoritatea şi vom forma Guvernul. Asta vă spun 100%", a conchis Ludovic Orban.

Despre o posibilă unificare a dreptei, Dacian Cioloş a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că aceasta se poate face în jurul unui proiect comun şi valori comune, nu a unei persoane sau alteia.

"Un proiect pentru România trebuie sa aibă la bază obiective comune care sunt mai importante decât o persoana sau alta. Eu unul aşa văd lucrurile. Unificarea Dreptei, a forţelor democratice, se face în primul rând în jurul unor valori şi a unui program pentru România. Candidaţii, oricare ar fi ei, ar trebui sa fie o consecinţa a acestei abordări şi aceştia trebuie să fie aleşi în jurul unor criterii de integritate, cinste şi profesionalism dovedit. Doar aşa putem reforma clasa politică", a declarat, pentru MEDIADAX, fostul prim-ministru Dacian Cioloş, actual lider al partidului Mişcarea România Împreună.

UPDATE 10: 59 Orban: Dragnea nu mai are motiv de suspendare. Părerea mea e că va fi „omorât” de colegii lui

Ludovic Orban a declarat, joi, că Liviu Dragnea, nu mai are niciun motiv ca să solicite suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis şi că va fi "omorât" de colegii lui pentru că prin deciziile liderului PSD, partidul riscă să nu mai concureze la guvernare.

"În momentul de faţă, nebunul de Dragnea nu mai are niciun fel de pretext, niciun fel de motiv ca să poată să prezinte o solicitare de suspendare a preşedintelui. Nici măcar parlamentarii lui nu îl mai cred, se uită de multe ori la el ca la o trăsnaie, ca la o ciudăţenie. Părerea mea e că Dragnea va fi omorât de colegii lui, pentru că duce PSD-ul la vale şi cred că teama cea mai mare a pesediştilor este că Dragnea îi va duce la nişte scoruri atât de joase încât îi va scoate definitiv din poziţia de a mai concura vreodată pentru a forma guvernarea", a afirmat Ludovic Orban într-o emisiune difuzată, joi seară, la Realitatea TV.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că subiectul privind suspendarea preşedintelui va continua în partid şi în coaliţie, chiar dacă preşedintele a luat decizia de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

"Dacă vom lua această decizie o s-o prezentăm atunci. Nu e numai asta. Sigur că e o discuţie serioasă pe care trebuie să o purtăm foarte aşezat pentru că este un demers foarte serios. Nu e un demers în joacă, dar din păcate preşedintele arată demult că nu respect Constituţia, nu-şi respect atribuţiile, nu mai are puterea să fie un preşedinte deasupra partidelor, fără interese partinice, care să fie un mediator între puterile statului", a declarat Liviu Dragnea.

UPDATE 10:52 Şeful PNL, referitor la discuţia Dăncilă-Juncker: Nu înţelege că sesizarea nu e doar pentru înaltă trădare

Preşedintele PNL a declarat, referitor la faputl că premierul Viorica Dăncilă i-a spus preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre plângerea penală de înaltă trădare, că aceasta nu înţelege că sesizarea sa viza mai multe aspecte.

"Am înţeles că doamna Dăncilă i s-a plâns lui Jean-Claude Juncker de faptul că eu am făcut sesizarea. Prespun că preşedintele Comisiei Europene a fost foarte interesat de acest subiect. Ceea ce nu înţelege doamna Dăncilă e că eu nu am făcut sesizarea doar pentru înaltă trădare. Am făcut sesizarea şi pe divulgare de informaţii secret de stat, pe uzurparea funcţiei şi pentru refuzul de a ne informa. Iar apropo de trădare, iertaţi-mă dar cum altfel să califici că pentru interesele lui Dragnea, tu sacrifici interesele oamenilor, o relaţie diplomatică pe care o ai de zeci de ani cu o ţară. Nu decid eu dacă cineva e vinovat. Am simţit nevoia să fac sesizarea. Noi ne-am stricat relaţia cu foarte multe ţări. Noi am avut relaţii privilegiate cu Israelul şi cu mai multe ţări arabe. Sunt nişte lucruri în care nu poţi să intri cu bocancii pentru că eşti tu Dragnea", a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, joi seară, într-o emisiune difuzată de Realitatea Tv.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, au fost foarte miraţi că acuzaţia de înaltă trădare împotriva şefului Executivului este asociată unui act diplomatic.

Chestionată, într-un interviu acordat postului Antena 3, dacă la întrevederea de la Bruxelles cu Jean-Claude Juncker şi Frans Timmermans a fost abordat şi subiectul plângerii penale pentru înaltă trădare făcut de liderul PNL, Ludovic Orban, premierul Dăncilă a răspuns afirmativ.

"Da. Am atins acest subiect. Am reiterat faptul că pentru mine şi pentru multi români este de neexplicat. Înalta trădare este asociată unui act diplomatic cu un stat cu care avem parteneriat strategic. Au fost foarte miraţi de acest lucru. Am informat, pentru că nu vreau ca să ajungă la Bruxelles informaţii denaturare. Am spus că nu mă tem de cercetările care se vor face, de lucrurile care vor fi cerute pentru a eludica acest subiect. Îmi doresc să se elucideze acest subiect, dar în acelaşi timp acest lucru cred că nu a făcut bine României. Şi mi s-a întărit această convingere şi în urma discuţiilor pe care le-am avut", a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru postul Antena 3.

Premierul Viorica Dăncilă a efectuat, marţi, o vizită la Bruxelles unde a avut o întrevedere şi cu preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi prim-vicepreşedintelui CE, Frans Timmermans.

În urmă cu câteva luni Executivul a anunţat intenţia de a muta ambasada României din Israel. Ulterior, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a făcut o plângere penală, în care i-a acuzat pe Liviu Dragnea şi pe premierul Viorica Dăncilă de „difuzarea de informaţii cu caracter secret, uzurparea de funcţie şi refuzul de informare a Preşedintelui României" în cazul memorandumului MAE privind mutarea Ambasadei Israelulu

„Mi s-a părut chiar deplasată decizia preşedintelui USR de a o invita pe doamna Kovesi să fie candidat”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat joi că i se pare neinspirată invitaţia adresată Laurei Codruţa Kovesi în USR, făcută de liderul Uniunii, Dan Barna, şi că acesta a vrut "să se lipească de imaginea fostei şefe DNA", decizia fiind una deplasată.

"Mi s-a părut chiar deplasată decizia preşedintelui USR de a o invita pe doamna Kovesi să fie candidat. Aproape că nu e nicio diferenţă între foamea de imaginea a lui Firea, care a încercat să fure din gloria lui Simona Halep şi tentativa lui Barna de a încerca să se lipească de imaginea doamnei Kovesi. Sunt nişte lucruri pe care nu le faci dacă ai o minimă experienţă politică. Nu poţi să câştigi imaginea de pe urma popularităţii cuiva care a dobândit popularitatea în altă zonă decât politică. Mi s-a părut complet neinspirat să câştigi imaginea de pe urma unei persoane care se află într-o situaţie dificilă, care a pierdut o poziţie. Îi faci rău printr-o asemenea declaraţie, dai pretext la toată propaganda care urmă Kovesi a făcut o justiţie selectivă. Doamna Kovesi nu era într-o situaţie în care să îi faci o asemenea ofertă", a afirmat Ludovic Orban într-o emisiune, la Realitatea Tv.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, marţi, că i-a propus fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, să se înscrie în partid, afirmând că, în prezent, este prematur să spună dacă, în contextul în care va onora invitaţia, i se va propune şi să fie candidata partidului la alegerile prezidenţiale.

”Am avut un schimb de mesaje în care am asigurat-o de sprijinul şi susţinerea noastră. I-am spus că uşile USR îi sunt deschise. Dânsa mi-a mulţumit şi pentru susţinere. I-am spus că am văzut că a declarat că va rămâne procuror deocamdată. I-am spus că în măsura în care îşi doreşte să facă pasul spre politică e binevenită în USR. A spus că va avea o perioadă de relaxare, că timp de cinci ani nu a avut concediu, după care vom mai vorbi”, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele USR, Dan Barna.

Şeful statului României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a decis delegarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând de miercuri, 11 iulie 2018.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici