Orban: Nu cred că Antonescu îşi va retrage candidatura dacă nu e vot pe liste, poate s-a pripit

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, că nu crede că Antonescu îşi va retrage candidatura dacă Congresul îi va respinge propunerea privind alegerea noii conduceri prin vot pe liste, menţionând că actualul preşedinte al partidului poate s-a pripit făcând anunţul.

15 afișări
Imaginea articolului Orban: Nu cred că Antonescu îşi va retrage candidatura dacă nu e vot pe liste, poate s-a pripit

Orban: Nu cred că Antonescu îşi va retrage candidatura dacă nu e vot pe liste, poate s-a pripit (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă Antonescu iese din joc dacă votul pe listă cade, Orban a replicat că nu crede că Antonescu va renunţa la candidatură. "Nu cred că renunţă la candidatura la preşedinţie. Poate că s-a pripit. Nici nu-mi doresc să renunţe la candidatura la preşedinţie, pentru că-n momentul în care am intrat în competiţie vreau să fie una loială, serioasă, pe proiecte, în care să câştige cel mai bun", a susţinut, la Realitatea Tv, Ludovic Orban.

La o nouă rundă de întrebări privind respectarea angajamentului luat sistematic de Antonescu că nu va candida în cazul în care va fi înfrânt de DP şi Congres, Orban a replicat, ulterior: "Nu pot să vă dau un răspuns încă".

Întrebat dacă printre motivele nemulţumirilor sale vizavi de Antonescu se numără faptul că actualul preşedinte al PNL nu a participat nici măcar 20 de minute la dezbaterile pe buget sau că a lipsit de la prima şedinţă a grupurilor parlamentare la început de sesiune, Ludovic Orban a precizat că nu poate fi determinat să spună un lucru urât la adresa lui Crin Antonescu. "Domnul Antonescu este colegul meu şi nu mă veţi putea determina sa spun un lucru rău la adresa lui", a spus Orban.

Orban a menţionat că părerea sa este că "Antonescu a intrat puţin într-o capcană, neevaluând corect starea de spirit din partid", adăugând că până acum 25 de organizaţii au votat pentru reprezentanţii lor un mandat împotriva listei şi în favoarea votului uninominal.

"Baza PNL este împotriva acestui sistem de listă. La noi s-a aplicat sistemul de listă când a venit domnul Stolojan şi a spus acelaşi lucru: nu candidez la preşedinţia PNL decât dacă conduc partidul cu cine vreau eu, nu cu cine vreţi voi. Şi a impus sistemul de listă. Rezultatele n-aş vrea să le comentez, cert e că prin retragerea lui Stolojan noi am ajuns în situaţia de a fi obligaţi să-l spriijim pe Traian Băsescu la preşedinţia României. Dintre membrii de pe lista lui Stolojan, mai mult de jumătate au plecat din partid. (...) La ora actuală 25 de filiale judeţene au votat în Delegaţia Permanentă mandat pentru reprezentanţii lor, au mandat orientativ împotriva listei şi în favoarea sistemului uninominal", a apreciat Orban.

El a criticat şi faptul că actuala conducere este specialistă în congrese stabilind atât unul extraodrinar, cât şi unul ordinar.

"Delegaţia Permanentă e joi, ea stabileşte proiectul de statut care va fi înaintat Congresul. (...)Vineri e Congres extraordinar - că s-a convocat Congres extraordinar care în viziunea celor care organizează Congresul, urmează ca acesta, după ce se modifică statutul, să convoace un Congres ordinar. Suntem specialişti în congrese. Statutul e adoptat de Congresul extraordinar de vineri, după care în baza lui, în congresul ordinar se alege conducerea", a conchis Orban.

Crin Antonescu şi Ludovic Orban vor fi contracandidaţi pentru postul de preşedinte la congresul PNL de la finalul acestei săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici