Orban: Nu este momentul potrivit pentru o remaniere a Guvernului

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că nu este momentul potrivit pentru o remaniere a Guvernului, deoarece nu se poate face o evaluare obiectivă a performanţelor miniştrilor.

1 afișare
Imaginea articolului Orban: Nu este momentul potrivit pentru o remaniere a Guvernului

Orban: Nu este momentul potrivit pentru o remaniere a Guvernului

Orban a spus că în general un ministru trebuie lăsat cel puţin şase luni pentru a demonstra dacă este sau nu capabil să-şi îndeplinească obiectivele şi a apreciat că în cadrul unei echipe guvernamentale este importantă coeziunea.

„Nu poţi să laşi un om să se specializeze, să pătrundă în probleme şi când să vină cu soluţiile sau să accelereze realizarea obiectivelor din programul de guvernare, îl trimiţi la plimbare”, a mai spus Orban.

Ministrul Transporturilor a adăugat că în momentul de faţă există o presiune foarte mare asupra PNL şi de aceea declaraţiile privind remanierea Guvernului le consideră o scăpare a colegilor săi.

„E şi o presiune extrem de mare asupra PNL, care se exercită din toate părţile de la Băsescu, PD, PSD, DNA, Servicii şi de multe ori în anumite contexte se mai scapă anumite declaraţii”, a adăugat Ludovic Orban.

El a ţinut să precizeze că performanţa de ansamblu a Guvernului Tăriceanu este extrem de bună şi de aceea nu este oportună acum o remaniere.

Liderul liberal, premierul Călin Popescu Tăriceanu, este presat de "masa critică" a vicepreşedinţilor PNL să procedeze la o remaniere guvernamentală "cât mai rapid", în pofida faptului că, până după alegerile europarlamentare din 25 noiembrie, acesta refuză să aducă în discuţie acest subiect.

Tonul criticilor la adresa propriului guvern l-au dat doi dintre vicepreşedinţii cu notorietate ai PNL, deputatul Crin Antonescu şi senatorul Norica Nicolai. "Guvernul trebuie şi poate să rămână în fruntea ţării, dar, după opinia mea - şi asta este o discuţie pe care o vom purta cât de curând în partid -, cred că trebuie să discutăm serios, inclusiv despre remaniere", a declarat Crin Antonescu.

La rândul său, Norica Nicolai a spus că remanierea trebuie făcută cât mai repede, dar că este necesară şi o regândire a activităţii Guvernului, refuzând însă să dea nume de miniştri care ar putea fi vizaţi de remaniere.

De asemenea, vicepreşedintele Puiu Haşotti a vorbit nu de puţine ori despre deficienţele înregistrate la nivelul Executivului, vorbind chiar şi despre "miniştrii-papagali", în cadrul unei şedinţe a Biroului Politic Central al PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici