Orban: Nu putem accepta să avem directori de sănătate publică în concediu medical de o lună de zile

Direcţiile de sănătate publică trebuie consolidate, iar directorii care nu îşi fac datoria trebuie schimbaţi, a spus, joi, Ludovic Orban, premierul interimar.

983 afișări
Imaginea articolului Orban: Nu putem accepta să avem directori de sănătate publică în concediu medical de o lună de zile

Orban: Nu putem accepta să avem directori de sănătate publică în concediu medical de o lună de zile

„Primul mesaj este întărirea direcţiilor de sănătate publică şi schimbarea celor care nu îşi fac datoria. Nu putem accepta să avem directori în concediu medical de o lună de zile. Direcţiile de sănătate publică sunt vitale în efortul pe care îl facem”, a spus Orban.

Miercuri, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Cristina Pelin, a demisionat. Demisia a venit în contextul în care, în spaţiul public şi pe reţelele de socializare, DSP Bucureşti a fost acuzată că nu răspunde la telefon în contextul crizei cu noul coronavirus.

Am apelat la doamna ministru Anisie. Există în reţeaua şcolară mulţi medici care, odată cu suspendarea cursurilor trebuie să susţină efortul pe care îl facem. De asemenea, există specialişti în reţeaua Ministerului Transporturilor. Este de estimat o creştere a numărului de persoane care trebuie supuse anchetelor epidemiologice”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a precizat că medicii din reţeaua Ministerului de Interne au fost deja implicaţi în campania de combatere a epidemiei.

„Medicii, epidemiologii trebuie integraţi de directorii de sănătate publică în sistemul sanitar”, a spus premierul interimar. 

Orban a mai declarat că a vorbit cu secretarul de stat Raed Arafat, ca direcţiile de sănătate publică să fie susţinute de ambulanţe, aşa încât să se poată fi prelevate probe de la persoanele izolate la domiciliu. Tootdată, reţeaua de spitale trebuie pregătită pentru eventualitatea în care numărul de persoane diagnisticate cu coronavirus va creşte. 

„Avem un număr de persoane diagnosticate mic, dar trebuie să privim în perspectivă. În toată gândirea de acum încolo trebuie să existe un număr de paturi, aşa încât spitalele să aibă capacitatea de a primi pacienţi care să fie trataţi în cele mai bune condiţii”, a declarat Ludovic Orban. 

Premierul a făcut un apel şi la populaţie, să respecte anunţurile făcute de autorităţile publice, în contextul coronavirusului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici