Orban: Parlamentul nu avea atributul legal să modifice HG-ul privind starea de alertă

  • Parlamentul a adoptat, azi, încuviinţarea instituirii stării de alertă
  • Parlamentul a modificat hotărârea Guvernului prin care se instituie starea de alertă
  • Orban: Parlamentul nu avea atributul constituţional să modifice HG-ul
2169 afișări
Imaginea articolului Orban: Parlamentul nu avea atributul legal să modifice HG-ul privind starea de alertă

Orban: Parlamentul nu avea atributul legal să modifice HG-ul privind starea de alertă

Parlamentul a încuviinţat, azi, instituirea stării de alertă, însă a venit cu câteva modificări la hotărârea impusă de Guvern.  Premierul Ludovic Orban susţine că Parlamentul nu avea dreptul constituţional să vină cu prevederi la lege şi că a încălcat principiul separării puterilor în stat.

Consider că Parlamentul nu avea atributul constituţional şi legal să facă modificări la hotărârea de guvern şi la planul de măsuri aferent hotărârii de guvern, prin care s-a declarat starea de alertă. Este o încălcare flagrantă a principiului separaţiei puterilor în stat 8:06 Nu putem fi de acord cu o astfel de atitudine, dar nu vom avea o reacţie în momentul de faţă, pentru că cel mai important lucru este ca românii să înţeleagă că încă nu am scăpat de epidemie, să înţeleagă necesiatea respectării tuturor regulilor care vor fi instituite, a precizat Ludovic Orban.
 
Printre măsurile introduse de parlamentari se numără obligativitatea Guvernului de a distribui măşti familiilor şi persoanelor defavorizate şi posibilitatea ca autorităţile locale să suspende sau să numească persoane în conducerea unităţilor sanitare din subordine.  Starea de alertă a fost instituită luni, 18 mai, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici