Orban: PNL îşi menţine opinia privind alegerea primarilor. Aştept poziţia oficială a premierului

Ludovic Orban a declarat, luni, după discuţiile cu premierul, că liberalii îşi menţin poziţia şi îi cer în continuare să modifice Legea alegerilor locale, precizând că aşteaptă un răspuns oficial din partea acestuia şi nu va relata cele discutate cu Cioloş, aşa cum a făcut Liviu Dragnea.

154 afișări
Imaginea articolului Orban: PNL îşi menţine opinia privind alegerea primarilor. Aştept poziţia oficială a premierului

Orban: PNL îşi menţine opinia privind alegerea primarilor. Aştept poziţia oficială a premierului (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

”Delegaţia PNL a susţinut punctul de vedere cunoscut şi anume acela că este în interesul unei mai bune administrări a comunităţilor locale, este în interesul unei legitimităţi sporite a primarilor care conduc destinele comunităţii o perioadă de patru ani, ca primarii să fie aleşi cu 50% plus unu”, a declarat Ludovic Orban, la Parlament.

Întrebat care a fost poziţia premierului Dacian Cioloş în relaţie cu solicitările PNL, Ludovic Orban a precizat că aşteaptă o poziţie oficială a Guvernului şi nu va dezvălui care au fost discuţiile din interior. "Eu aştept o poziţie oficială din partea domnului Cioloş şi nu am obiceiul, ca domnul Dragnea, să relatez spusele domnului Cioloş care au fost în cadrul discuţiei pe care am avut-o. Domnul Cioloş, dacă are ceva de comunicat public, sunt convins că vă va comunica şi dumneavoastră (...) Eu cred că PSD este ultimul partid care poate să reclame faptul că Guvernul emite o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea alegerilor, pentru că, PSD este, de fapt, partidul care a modificat, în august 2014, legea alegerilor prezidenţiale prin OUG. Aşa că, nu cred că PSD poate să deschidă gura pe tema asta", a mai declarat liderul liberal.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la finalul discuţiilor cu premierul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, că Dacian Cioloş le-a transmis că nu intenţionează să dea OUG sau să-şi asume răspunderea pentru modificarea legii şi caută altă soluţie, dacă e cazul.

"Nouă ne-a spus primul ministru că exclude şi varianta ordonanţei de urgenţă şi varianta asumării răspunderii şi că se mai gândeşte la alte opţiuni, dar după ce se termină consultările", a declarat Liviu Dragnea, după consultările cu Dacian Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici