Orban: PNL nu va vota învestirea a două guverne succesive, pentru a se putea ajunge la anticipate

Ludovic Orban a anunţat, miercuri seară, că liberalii nu vor vota învestirea a următoarelor două guverne, astfel încât să se poată ajunge la declanşarea anticipatelor. Klaus Iohannis a anunţat că există probabilitatea să vină tot cu o propunere de Guvern PNL.

204 afișări
Imaginea articolului Orban: PNL nu va vota învestirea a două guverne succesive, pentru a se putea ajunge la anticipate

Orban: PNL nu va vota învestirea a două guverne succesive, pentru a se putea ajunge la anticipate

„Obiectivul nostru clar este acela de a determina alegeri anticipate. Pentru a favoriza îndeplinirea condiţiilor constituşionale care să îi permită preşedontelui României să dizolve Parlamentul este necesară respingerea a douăp propuneri de guvern, iar decizia PNL e clară: Parlamentarii PNL nu vor vota învestirea a două guverne succesive pentru a se putea fi dizolvat Parlamentul”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

El a adăugat că PSD, UDMR şi Pro România s-ar face de râs dacă ar vota învestirea Guvernului Orban, în contextul în care aceste formaţiuni au votat pentru demiterea cabinetului său.

„Să voteze Guvernul pe care l-au dat jos la moţiune? Înseamnă că nu sunt în această realitate. O să râdă toată ţara de ei. Cm să votezi un guvern pe care l-ai demis. Îşi asumă riscurile, pentru că în cazul în care vor vota învestirea şi generează majoroitatea prin care se investeşte Guvernul, înseamnă că ei nu mai pot să facă opoziţie şi că şi-au bătut joc de România. Nimeni nu ar înţelege nimic”, a subliniat Orban.

Guvernul a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură. Klaus Iohannis a anunţat consultări cu partidele pentru joi, însă a afirmat că dacă nu va exista consens pe anticipate, atunci va propune tot un Guvern PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
anticipate,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici