Orban: PNL va ataca la CCR modificarea statutului funcţionarilor publici

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, la finalul BPC, că PNL va ataca la Curtea Constituţională Legea de modificare a Legii 188 privind Statutul funcţionarilor publici, contestaţia urmând să fie depusă când liberalii vor strânge toate semnăturile necesare.

32 afișări
Imaginea articolului Orban: PNL va ataca la CCR modificarea statutului funcţionarilor publici

Orban: PNL va ataca la CCR modificarea statutului funcţionarilor publici (Imagine: Mediafax Foto)

"PNL a decis să conteste Legea de modificare a Legii 188 a Statutului funcţionarilor publici. Am luat legătura cu toţi şefii de deconcentrate să formulăm şi cu cei afectaţi de aceste măsuri o sesizare către Comiai Europeană şi Parlamentul European", a susţinut Ludovic Orban.

Liderul PNL a menţionat că liberalii vor depune contestaţia la CCR când se vor strânge toate semnăturile necesare.

În plus, Orban a menţionat că, în momentul în care a formulat propunerea de atacare a modificărilor aduse Statutului funcţionarilor la Curte, liderii PNL i-au spus că au demarat deja procedurile pentru contestaţie.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, modificarea Statutului funcţionarilor publici în sensul numirii politice a conducătorilor serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi înfiinţarea funcţiei de director coordonator la nivelul instituţiilor judeţene deconcentrate. Propunerea legislativă a fost adoptată cu majoritate de voturi, în favoarea actul normativ exprimându-şi votul 172 de deputaţi aparţinând PDL şi PSD.

Deputaţii PNL nu şi-au exprimat votul privind această lege, ca urmare a disputelor pe procedură avute cu conducerea Camerei în privinţa procedurii de vot. Înainte de votul final, deputaţii au constatat că s-a defectat sistemul electornic de vot, iar vicepreşedintele Camerei Bogdan Olteanu a propus votarea legilor cu raport de respingere până când se remediază problemea sistemului electronic. Propunerea liberalului a fost ingnorată, legea fiind votată deschis prin ridicare de mâini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici