Orban: Prefer să depunem noi moţiunea de cenzură să dăm jos Guvernul Ponta, să n-o facă DNA înainte

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban afirmă că ar prefera ca PNL să dea jos Guvernul prin moţiune de cenzură, "să n-o facă DNA înainte", Orban dând ca termen pentru depunerea moţiunii luna mai şi spunând că arestarea lui Vanghelie nu afectează şansele de formare a unei noi majorităţi parlamentare.

554 afișări
Imaginea articolului Orban: Prefer să depunem noi moţiunea de cenzură să dăm jos Guvernul Ponta, să n-o facă DNA înainte

Orban: Prefer să depunem noi moţiunea de cenzură să dăm jos Guvernul Ponta, să n-o facă DNA înainte (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Aş prefera să depunem noi moţiunea de cenzură să dăm jos Guvernul Ponta, să n-o facă DNA înainte, deşi tare mi-e teamă că Victor Ponta, dacă a scăpat până acum, nu cred că mai are cale de scăpare”, a afirmat sâmbătă, la Sinaia, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, la finalul unei întâlniri cu femeile din PNL.

Orban a avansat ca termen la care Opoziţia ar putea depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului luna mai a acestui an.

Întrebat dacă arestarea lui Marian Vanghelie afectează şansele PNL de a forma o nouă majoritate parlamentară cu ajutorul deputaţilor şi senatorilor care se adunaseră în jurul lui Vanghelie şi al lui Mircea Geoană, liderul liberal a spus că aceşti parlamentari ar vota o moţiune de cenzură "indiferent dacă Vanghelie e în arest preventiv sau dacă e în stare de libertate”.

"Eu îi cunosc pe parlamentarii care au plecat din PSD sau din UNPR. Ei nu au plecat neapărat că îi iubeau pe Marian Vanghelie sau pe Mircea Geoană. Ei au plecat pentru că nu mai sunt de acord ca Victor Ponta să rămână premier şi vor vota împotriva Guvernului Pontala orice moţiune de cenzură, indiferent dacă Vanghelie e în arest preventiv sau dacă e în stare de libertate. De altfel, aţi văzut foarte clar că noi nu am avut niciun fel de angajament politic şi niciun fel de protocol politic în negocierile pe care le-am avut. Dimpotrivă, am abordat fiecare parlamentar independent pentru a ne asigura de sprijinul în eventualitatea depunerii moţiunii de cenzură", a spus Ludovic Orban.

Referindu-se la Marian Vanghelie, Ludovic Orban a afirmat că nu l-a surprins acţiunea procurorilor DNA în ceea ce-l priveşte pe primarul Sectorului 5.

"Este treaba procurorilor să instrumenteze acest caz şi să facă rechizitoriul. (…) Despre Marian Vanghelie au curs râuri de cerneală privind ilegalităţile de la Primăria sectorului 5 în cei 15 ani de când este primar PSD, aşa că pentru mine nu este o surpriză această cercetare. Depinde de modul în care procurorii vor reuşi să transforme toate indiciile în probe, dacă vor reuşi să convingă instanţa sau nu să îl condamne pe Marian Vanghelie” a mai spus Ludovic Orban, sâmbătă, la Sinaia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici