Orban recunoaşte că s-a grăbit cu OUG, din cauza moţiunii: „Am fost puţin grăbiţi”

Premierul demis, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Craiova că a transmis toate ordonanţele către Consiliul Economic şi Social, dar recunoaşte că a grăbit procedura pentru că iniţial moţiunea de cenzură ar fi trebuit să se dezbată şi să se voteze lunea viitoare.

2953 afișări
Imaginea articolului Orban recunoaşte că s-a grăbit cu OUG, din cauza moţiunii: „Am fost puţin grăbiţi”

Orban recunoaşte că s-a grăbit cu OUG, din cauza moţiunii: „Am fost puţin grăbiţi”

Întrebat, vineri, la Craiova, dacă a transmis către CES toate ordonanţele de urgenţă, Ludovic Orban a răspuns afirmativ, precizând că avizul este facultativ şi că „am fost puţin grăbiţi în procedură”.

„Noi am transmis către Consiliul Economic şi Social spre avizare toate proiectele de ordonanţă de urgenţă. Unele dintre proiectele de ordonanţă de urgenţă, care nu aveau toate avizele, nu au fost luate în dezbaterea plenului CES. Dar noi ne-am îndeplinit obligaţia de a transmite conţinutul proiectelor de ordonanţă. Avizul CES-ului este un aviz facultativ, noi încercăm să ţinem cont. Pe de altă parte trebuie să ne aducem aminte că am fost puţin grăbiţi în procedură şi din cauza faptului că iniţial moţiunea de cenzură, din planificarea care fusese făcută publică, nu trebuia să se dezbată şi să se voteze miercuri, ci luni, adică lunea care vine. Ori noi în momentul în care am aflat decizia majorităţii din Birourile Permanente Reunite ca dezbaterea şi votul la moţiunea de cenzură să aibă loc miercuri, toate proiectele de ordonanţă de urgenţă (...) le-am luat în dezbaterea Guvernului, unele dintre ele e adevărat, neavând toate avizele”, a spus Ludovic Orban.

Premierul demis a afirmat că nu vede niciun motiv procedural ca ordonanţele să foe puse sub semnul întrebării, deoarece au toate avizele ministerelor şi poate demonstra „necesitarea absolută a adoptării” lor.

În şedinţa de guvern de marţi, cu o zi înaintea moţiunii de cenzură, Guvernul Orban a adoptat 25 de ordonanţe de urgenţă.

Guvernul a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură. Au existat 261 de voturi „pentru”, fiind necesare doar 233.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici