Orban respinge ideea unei alianţe electorale PNL-PSD

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, înainte de începerea şedinţei a Delegaţiei Permanente a liberalilor, că respinge categoric toate speculaţiile legate de o posibilă alianţă a PNL cu PSD, menţionând că PNL "merge pe propriile picioare".

12 afișări
Imaginea articolului Orban respinge ideea unei alianţe electorale PNL-PSD

Orban respinge ideea unei alianţe electorale PNL-PSD (Imagine: Mediafax Foto)

"Resping categoric orice speculaţii legate de o posibilă alianţă cu PSD. Între PNL şi PSD există aproape o prăpastie doctrinară. PNL merge pe propriile picioare, pe propriile puteri. Nu facem apel la nici o forţă politică să ne dea o mână de ajutor", a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă aceasta este vocea PNL, Orban a spus că este vocea sa, dar şi-a exprimat convingerea că aceste declaraţii reprezintă şi vocea PNL.

Liderul liberal a spus că singurul contract pe care îl are PNL în prezent este contractul cu cetăţenii României.

Întrebat dacă a mai existat vreo întâlnire secretă dintre PNL şi PSD, Ludovic Orban le-a spus ziariştilor să nu-l mai întrebe de astfel de întâlniri, adăugând că a declarat public că nu a participat la nicio astfel de întrevedere.

El a ţinut să sublinieze că 'PNL este de 18 ani un pilon al democraţiei şi principala forţă care s-a opus sistemului de dominaţie al stângii post-comuniste".

Orban a afirmat că, în schimb, PSD, ca şi PDL, au făcut parte împreună din FSN şi totdeauna au încercat să folosească procesul de tranziţie în folosul propriu şi mai puţin pentru cetăţenii României.

"PNL este un partid de centru-dreapta care respectă proprietatea, respectă libertatea oamenilor şi drepturile individuale, în timp ce PSD şi PDL, de-a lungul ultimilor 18 ani, au demonstrat contrariul", a spus Orban.

Întrebat cum se vor face alianţele în teritoriu, liderul PNL a explicat că "singurul criteriu de colaborare cu o formaţine politică sau alta este măsura în care programele de dezvoltare locală prezentate de candidaţii PNL vor primi sprijinul altor partide politice".

El a mai spus că în plan local există personalităţi cu care se poate colabora, iar de la judeţ la judeţ există formaţiuni politice cu care se poate colabora.

Liderii PSD s-au întâlnit, joi seară, cu conducerea PNL, fără a ajunge însă la niciun punct de vedere comun legat de un eventual sprijin reciproc al candidaţilor în turul doi, colaborare pentru obţinerea majorităţii în consiliile judeţene şi o posibilă înţelegere politică ulterioară alegerilor parlamentare. Liderii social-democraţi au declarat că astfel de întâlniri nu vor mai avea loc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici