Orban, revoltat de documentele postate pe site-ul MT, despre care spune că au date false

Preşedintele Comisiei Udrea, Ludovic Orban (PNL), a declarat, joi, că îl "revoltă" ultimele "postări" de pe site-ul Ministerului Turismului, arătând că unele documente au date false de publicare pe site.

18 afișări
Imaginea articolului Orban, revoltat de documentele postate pe site-ul MT, despre care spune că au date false

Orban, revoltat de documentele postate pe site-ul MT, despre care spune că au date false (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Ultimele postări de pe site-ul Ministerului Turismului mă revoltă. Este evident că au fost făcute după demararea comisiei parlamentare de anchetă. Chiar şi aceste postări sunt cu date false, au date de postare mai-iunie. Este o lipsă de respect faţă de publicul larg", a susţinut Ludovic Orban în şedinţa comisiei parlamentare care anchetează modul în care au fost cheltuiţi banii la Ministerul Turismului.

În timpul discuţiilor, deputatul PSD Aura Vasile a spus că membrii comisiei ar trebui să aibă un specialist în IT.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Elena Udrea a fost constituită în luna iulie, printr-o hotărâre a Camerei Deputaţilor, la propunerea PNL şi a PSD. Reprezentanţii PDL au anunţat, încă de la constituirea comisiei parlamentare de anchetă în cazul Udrea, că nu participă la lucrările acestei comisii.

Reprezentanţii PSD şi PNL din comisia de anchetă în cazul Elenei Udrea s-au arătat nemulţumiţi, marţi, de faptul că nu au primit toate documentele cerute Ministerului Turismului, preşedintele comisiei Ludovic Orban susţinând că ministerul nu a trimis nici 1% din documentele solicitate.

"Doamna Udrea ne-a transmis, prin intermediul presei, că va participa la audieri dacă vom avea nelămuriri", a spus Orban, arătând că, printre documentele solicitate Ministerului şi care nu au fost primite de comisie se află statul de funcţii, fişele de post, planul de achiziţii şi unele contracte încheiate de minister.

Ministerul Turismului a pus la dispoziţia comisiei parlamentare toate documentele referitoare la activitatea instituţiei solicitate, iar dovada acestei afirmaţii o face corespondenţa dintre comisie şi minister, se arată într-o declaraţie de presă a ministrului Turismului, Elena Udrea.

"Lamentarea domnului Orban în mass-media cu privire la faptul că Ministerul Turismului nu ar fi prezentat Comisiei parlamentare decât o mică parte din documentaţia solicitată dovedeşte, odată în plus, că această comisie nu s-a înfiinţat decât pentru compromiterea unui ministru PD-L printr-o mascaradă ieftină, jucată de actori incompetenţi în piaţa publică", se spune în declaraţie.

Udrea arată că Ministerul Turismului a pus la dispoziţia comisiei parlamentare toate documentele referitoare la activitatea ministerului solicitate prin adresa nr. 461615 din 5.08.2009, în conformitate cu prevederile Hotararii nr. 36 a Camerei Deputaţilor din 27 iulie 2009.

"Dovada acestei afirmaţii o face corespondenţa dintre Comisie şi Ministerul Turismului, corespondenţă publicată pe site-ul instituţiei noastre. Faţă de cererile formulate generic de comisie ca «şi celalte» sau «şi orice alte evenimente sau acţiuni», am solicitat reprezentanţilor acestui for să precizeze documentele, evenimentele sau acţiunile la care se referă", menţionează ministrul Turismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici