Orban spune că preşedintele Iohannis poate să rezolve criza politică printr-un „tete-a-tete de 15 minute”

  • Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis poate să rezolve criza politică printr-un „tete-a-tete de 15 minute”.
  • Acesta a mai afirmat că singura soluţie pentru România o reprezintă refacerea coaliţiei.
246 afișări
Imaginea articolului Orban spune că preşedintele Iohannis poate să rezolve criza politică printr-un „tete-a-tete de 15 minute”

Orban spune că preşedintele Iohannis poate să rezolve criza politică printr-un „tete-a-tete de 15 minute”

„Singura soluţie corectă pentru România, corectă pentru noi este refacerea coaliţiei şi învestirea unui guvern cu deplină capacitate de exerciţiu pentru că ne confruntăm cu provocări extrem de grave cărora nu le poate face un guvern care sare într-un picior”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, acesta a precizat că este nevoie cât mai repede de învestirea unui guvern responsabil care să vină cu soluţii pentru valul patru al pandemiei şi pentru problemele legate de explozia preţurilor în domeniul energiei şi nu numai.

„Preşedintele poate să rezolve criza astăzi, are tot ce îi trebuie la dispoziţie pentru soluţionarea crizei şi este apanajul său constituţional, este obligaţia sa constituţională să se implice pentru rezolvarea acestei crize. Soluţia e simplă, un tete-a-tete de 15 minute, în sensul deblocării situaţiei politice”, a mai spus Orban.

Preşedintele PNL a făcut referire şi la liberalii care blochează procedura parlamentară a moţiunii.

„Colegii mei care blochează procedura parlamentară a moţiunii sau care se fac scut uman, toţi defilează sub stindardul parteneriarului cu preşedintele Iohannis. Sunt convins că preşedintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucrurile pe care eu văd că nu pot să-i conving, care sunt constituţionale şi în interesul României”, a afirmat Orban.

Preşedintele PNL a spus din nou care sunt opţiunile politice în acest moment, potrivit propriei viziuni.

„Refacerea coaliţiei, este foarte simplu. Partidul USR PLUS a exprimat o condiţie peste care nu poate trece, este foarte simplu, nu există decât trei soluţii pentru România: refacem coaliţia, facem un blat politic cu PSD, aşa cum se pare că se întâmplă şi eu sunt total împotrivă, sau opoziţia. Singura soluţie corectă este refacerea coaliţiei”, a precizat preşedintele PNL.

USR PLUS s-a retras din Guvern solicitând demisia premierului Florin Cîţu. Liberalii din tabăra Cîţu îl susţin pe premier, în timp ce reprezentanţii USR PLUS şi AUR au depus o moţiune de cenzură pentru înlăturarea Guvernului.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici