Orban: Subiectul desfiinţării funcţiei de prim-vicepreşedinte nu are consistenţă în PNL

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, că liberalii s-au jucat destul cu modificările statutare, menţionând că ideea desfiinţării funcţiei de prim-vicepreşedinte nu are consistenţă în partid, el exprimându-se în favoarea candidaturilor individuale, şi nu a moţiunilor.

32 afișări
Imaginea articolului Orban: Subiectul desfiinţării funcţiei de prim-vicepreşedinte nu are consistenţă în PNL

Orban: Subiectul desfiinţării funcţiei de prim-vicepreşedinte nu are consistenţă în PNL (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În ceea ce mă priveşte pe mine, cred că principalul lucru pe care trebuie să îl facă PNL este să aplice Statutul în litera şi spiritul lui. Destul ne-am jucat cu modificări statutare. Statutul actual al partidului este rezultatul unui proces de evoluţie şi unei experienţe democratice de 20 de ani şi conţine în cea mai mare parte acele elemente care sunt necesare pentru a asigura democraţia internă, libertatea de exprimare a membrilor PNL, meritocraţia-ocuparea funcţiilor în în baza meritului personal şi posibilitatea ca liderii cei mai buni să ajungă în funcţii de conducere", a susţinut Ludovic Orban.

Întrebat de propunerile sale, liderul PNL a menţionat că le va formula în scris, precizând că va avea puţine propuneri de modificare a Statutului, evitând să comenteze propunerile vehiculate în presă în privinţa modificării Statutului.

Despre varianta alegerii conducerii prin moţiuni, Orban a menţionat că este o idee care "s-a vehiculat neoficial", drept pentru care nu o poate comenta.

"Până nu aud oficial o propunere legată de liste aş prefera să nu îmi expun punctul de vedere, dar în mod evident eu întotdeauna am fost un susţinător al alegerii individuale care este expresia unei legitimităţi care este acordată fiecărui individ în parte. Nu este o temă care în momentul de faţă se află în dezbatere. Eu sunt consecvent şi la Congresul din 2002, şi la Congresul din 2005 am susţinut acelaşi punct de vedere", a spus Orban.

Întrebat cum comentează faptul că Tăriceanu susţine eliminarea funcţiei de prim-vicepreşedinte, Ludovic Orban a replicat că: "Orice membru al PNL are dreptul să formuleze modificări ale Statutului".

"Aş prefera să nu comentez acest lucru. S-a generat o dezbatere care are mai mult savoarea unei dezbateri mediatice, dar nu are consistenţă în interiorul partidului", a spus Orban în privinţa ideii vehiculate privind desfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte pe care o deţine în prezent în PNL.

Despre candidatura sa, liberalul a menţionat că va face un anunţ după adoptarea noului Statut. "După ce se va adopta Statutul vom ştii foarte clar care vor fi funcţiile care vor fi scoase competiţiei, atunci voi anunţa care este funcţia pentru care voi candida", a subliniat liberalul, precizând că nu îşi doreşte să nu aibă contracandidat

El a explicat că, potrivit cutumei PNL, în prima zi a Congresului se adoptă Statutul, iar alegerile noii conduceri se fac în baza Statutului, referindu-se la modalitatea în care va fi aleasă noua conducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici