Orban: Sute, mii de miliarde nu sunt plătite la bugetul asigurărilor, cu acordul tacit al Guvernului

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, joi, declaraţiile premierului Boc privind realismul bugetului asigurărilor sociale, susţinând că "sute şi mii de miliarde" nu sunt plătite de o mulţime de companii, cu acordul tacit al Executivului.

14 afișări
Imaginea articolului Orban: Sute, mii de miliarde nu sunt plătite la bugetul asigurărilor, cu acordul tacit al Guvernului

Orban: Sute, mii de miliarde nu sunt plătite la bugetul asigurărilor, cu acordul tacit al Guvernului (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"După această expunere a domnului prim-ministru Boc, pratic ar trebui toţi să tragem concluzia că singurii care sunt realişti în această sală... Dacă dumneavoastră consideraţi realism deterioararea gravă a vieţii de zi cu zi, a vârstnicilor, înseamnă că sunteţi cinici, că nu aveţi nicio urmă de simţire, şi sensibilitate şi compasiune faţă de ei", a susţinut, de la tribuna Parlamentului, Orban.

El a afirmat că, potrivit bugetului asigurărilor sociale, "gradul de colectare este extrem de mic", pentru că în mod intenţionat nu se execută în mod silit o mulţime de companii.

"Sute şi mii de miliarde nu sunt plătite la bugetul asigurărilor sociale, cu acordul tacit al guvernanţilor", a precizat Orban, criticând faptul că cei de la putere numesc realism "îngheţarea pensiilor" în condiţiile în care preţurile "o iau razna".

"Dacă asta numiţi dumneavoastră realism, noi nu putem fi solidari cu astfel de poziţie", a conchis Orban.

Premierul Emil Boc a declarat, joi, în plenul Parlamentului, replicând acuzelor lansate de PSD şi PNL faţă de îngheţarea punctului de pensie, că PSD s-a angajat, când era la guvernare, la păstrarea punctului de pensie la aceeaşi valoare, prin angajamentul cu FMI, CE şi BM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici