Orban Viktor: E o onoare că preşedintele României s-a angajat la acest dialog

Fostul premier al Ungariei Orban Viktor, care este preşedintele principalului partid de opoziţie din Ungaria, FIDESZ, a afirmat, sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, că "este o cinste şi o onoare că preşedintele României s-a angajat la acest dialog, nici pe departe simplu".

141 afișări
Imaginea articolului Orban Viktor: E o onoare că preşedintele României s-a angajat la acest dialog

Orban Viktor: E o onoare că preşedintele României s-a angajat la acest dialog (Imagine: Mediafax Foto)

Orban Viktor a vorbit despre "colaborarea excelentă" între FIDESZ şi PDL, fostul partid al preşedintelui Băsescu, în Parlamentul European, exemplificând cu proiectul Nabucco.

Orban a spus că s-ar bucura ca la alegerile prezidenţiale din toamnă Băsescu să fie reales.

"În privinţa viitorului, noi, cei de la FIDESZ, aşteptăm ca Traian Băsescu să fie din nou preşedintele României şi împreună cu dreapta ungurească să facem un pachet comun de dezvoltare", a spus el.

În cadrul dezbaterilor, Orban a menţionat că România şi Ungaria ar trebui să elaboreze o politică armonizată în ceea ce priveşte problemele minorităţilor din ambele ţări, exemplificând cu Ucraina, unde "minoritatea maghiară este în pericol".

El a făcut şi o analiză a situaţiei economice de criză în care se află toate ţările europene.

Întrebat de un participant la dezbatere pe cine ar alege în funcţia de preşedinte al României, între Băsescu şi Kelemen Hunor, candidatul UDMR, Orban Viktor a răspuns: "Va fi şi turul doi la alegerile prezidenţiale, şi atunci l-aş alege pe Traian Băsescu".

Şeful statului a participat, sâmbătă dimineaţă, la Băile Tuşnad, la cea de a XX-a ediţie a Universităţii de Vară şi Tabăra Studenţească "Tusvanyos", unde a fost prezent şi liderul FIDESZ, fostul premier ungar Viktor Orban.

Băsescu a fost huiduit îndelung când a vorbit despre autonomia locală care trebuie să fie la fel "la Odorhei şi la Tulcea" şi când a citat din Constituţie despre caracterul naţional, suveran şi independent al României, în rest, discursul preşedintelui fiind primit bine de către participanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici