Ordinul privind obligativitatea măştii a fost publicat în Monitorul Oficial. Care sunt excepţiile

  • Ordinul privind obligativitatea purtării măştii a fost publicat în Monitorul Oficial
  • Eşti obligat să porţi mască în spaţii închise, inclusiv la locul de muncă
  • Dacă lucrezi singur în birou, masca nu e obligatorie
8162 afișări
Imaginea articolului Ordinul privind obligativitatea măştii a fost publicat în Monitorul Oficial. Care sunt excepţiile

Ordinul privind obligativitatea măştii a fost publicat în Monitorul Oficial. Care sunt excepţiile / Foto: Mediafax

După mai bine de două zile de aşteptare, ordinul ministrului Sănătăţii care stabileşte unde şi cum vei purta masca de protecţie a fost publicat în Monitorul Oficial. Astfel, pe durata stării de alertă eşti obligat să porţi mască de protecţie în spaţii închise, precum centrele comerciale, autobuz sau la locul de muncă.

Există, însă, şi excepţii:

-Dacă lucrezi singur în birou
-Dacă suferi de o boală care afectează capacitatea de oxigenare
-Dacă desfăşori activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc)
-Prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de trei metri între persoane
-Vorbitorii în public, în spaţii interioare, cu condiţia respectării distanţei de trei metri, doar în cazul în care nu se află mai mult de 16 persoane în incintă
-Copiii cu vârsta mai mică de cinci ani 
 
Ordinul ministrului Sănătăţii prevede, totodată, că la intrarea într-un sediu este obligatoriu triajul epidemiologic şi dezinfectarea mâinilor. Astfel, la locul de muncă ţi se va măsura temperatura, iar dacă aceasta va depăşi 37.3 C, vei fi trimis pentru consult la medicul de familie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici