Ordonanţa de urgenţă care modifică Legea referendumului se află pe agenda şedinţei de guvern

Proiectul ordonanţei de urgenţă prin care este modificată Legea referendumului se află pe agenda şedinţei extraordinare de guvern, care a început la ora 18.00.

649 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa de urgenţă care modifică Legea referendumului se află pe agenda şedinţei de guvern

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

La începutul şedinţei de guvern, premierul Victor Ponta a reluat ideea că Guvernul are obligaţia să asigure organizarea în bune condiţii a referendumului de demitere a preşedintelui, dacă Parlamentul va decide să iniţieze un astfel de demers.

"Dacă va fi referendum azi luăm toate măsurile să organizăm referendumul în bune condiţii, ca şi alegerile locale. Ne pregătim pentru finalul crizei politice", a spus Ponta.

Surse oficiale au declarat, joi dimineaţa, agenţiei MEDIAFAX că Guvernul intenţioneză să se reunească în şedinţă, în jurul orei 18.00, unul dintre subiectele posibile fiind modificarea prin ordonanţă de urgenţă a legislaţiei privind referendumul pentru demiterea din funcţie a preşedintelui.

Potrivit surselor, legislaţia ar putea fi modificată printr-o ordonanţă care va stabili că preşedintele poate fi demis cu 50% plus unu din numărul persoanelor prezente la vot.

Conform legii actuale, preşedintele este demis la referendum cu 50% plus unu din numărul alegătorilor înscrişi pe liste.

Solicitat de presă să comenteze această informaţie, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul s-ar putea reuni joi în şedinţă extraordinară pe tema referendumului de demitere a preşedintelui, deoarece este obligat să asigure condiţii bune de desfăşurare a unui eventual astfel de referendum.

El a adăugat că va analiza şi ultimele date ale recensământului, arătând că la alegeri încă sunt folosite liste electorale ca în 2002, cu trei milioane de locuitori în plus.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici