Ordonanţele privind înfiinţarea ANC, respinse de Senat

Senatorii au respins, luni, ordonanţa Guvernului privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii, precum şi pe cea prin care ANC era scoasă de sub control parlamentar şi trecută în subordinea Cancelariei primului-ministru.

20 afișări
Imaginea articolului Ordonanţele privind înfiinţarea ANC, respinse de Senat

Ordonanţele privind înfiinţarea ANC au fost respinse de Senat

Secretarul Comisiei economice din Senat, Şerban Mihăilescu, a afirmat că decizia obligă Ministerul Comunicaţiilor ca, într-o perioadă scurtă de timp, să emită un alt normativ, care să respecte cerinţele UE.

Secretarul de stat din Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Costel Topcian, a anunţat că ministrul Gabriel Sandu are deja în vedere emiterea unei noi ordonanţe de urgenţă. De asemenea, el a mai spus că ministrul Comunicaţiilor are programată o întâlnire cu comisarul european pentru informaţii şi media, Viviane Reding.

Decizia de respingere a acestei ordonanţe de urgenţă a fost luată cu 71 de voturi "pentru", 12 "împotrivă" şi 4 abţineri.

Totodată, senatorii au mai respins OUG 211/2007 şi cererea preşedintelui Traian Băsescu de reexaminare a OUG 134/2006, rămase fără obiect.

OUG 211/2007 prevedea trecerea ANC de sub control parlamentar sub cel al Cancelariei primului-ministru, în timp ce OUG 134/2006 prevedea trecea ANRCTI doar sub controlul Camerei Deputaţilor din control parlamentar, motiv pentru care şeful statului a solicitat reexaminarea.

Senatul a fost primă cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Citeşte şi

Reding propune CE lansarea procedurii de infringement împotriva României

CE lansează procedura de infringement împotriva României în domeniul comunicaţiilor

Sandu discută, pe 17 februarie, cu Reading despre infringement

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici