Ovidiu Raeţchi, deputat PNL, depune o lege care protejează dreptul femeilor de a alăpta în spaţii publice

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a declarat, sâmbătă, că va depune un proiect de lege care protejează dreptul femeilor de a alăpta în spaţii publice, urmând ca interzicerea acestui drept să fie sancţionat cu amendă, afirmând că obiectivul este de a împiedica "un comportament discriminatoriu".

563 afișări
Imaginea articolului Ovidiu Raeţchi, deputat PNL, depune o lege care protejează dreptul femeilor de a alăpta în spaţii publice

Ovidiu Raeţchi, deputat PNL, depune o lege care protejează dreptul femeilor de a alăpta în spaţii publice

„Lansez în dezbatere publică şi voi depune un proiect de lege care protejează dreptul femeilor de a alăpta în spaţii publice. Cazurile în care mamele sunt obligate să părăsească aceste spaţii pentru a-şi alăpta copilul vor fi considerate discriminare şi vor fi sancţionate cu amendă”, a declarat deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Ovidiu Raeţchi a afirmat că este necesară sancţionarea unor eventuale comportamente discriminatorii, precizând că au existat cazuri în care mame au fost date afară din hoteluri sau restaurante sau li s-a refuzat acordarea unor servicii pentru că îşi alăptau copilul.

„O astfel de lege există în Marea Britanie de exemplu, de mai bine de 7 ani, dar şi în alte state precum Franţa, Spania sau Islanda. Obiectivul principal este acela de a împiedica un comportament discriminatoriu: sunt cazuri în care mamele au fost date afară din hoteluri sau restaurante pentru că erau nevoite să îşi hrănească copilul”, a spus liberalul.

Raeţchi susţine că durata zilnică de alăptare a unui sugar, precum şi periodicitatea acesteia, exclud posibilitatea hrănitului exclusiv acasă, care ar izola social şi profesional mama, iar alternativa oferită mamelor care sunt nevoite să îşi alăpteze copiii "mergeţi la toaletă" este „total inadecvată”.

„În acest moment, legea permite alăptatul în public, iar cazurile în care acest drept le este blocat în spaţii publice sunt rare. Totuşi, au apărut incidente de gen şi este corect să stipulăm clar în lege faptul că interzicerea alăptării reprezintă un abuz, o discriminare. Vom institui o amendă în acest sens”, a spus liberalul.

Cât priveşte comentariile care vorbesc despre „decenţă”, liberalul susţine că „nimic nu poate prevala asupra dreptului copilului la hrană şi sănătate”.

Deputatul PNL a precizat că legea aparţine unui grup de iniţiativă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici