Anchetă a Poliţiei Iaşi, după ce mai multe mame reclamă înşelăciuni cu scutece ieftine pe internet

Poliţiştii din Iaşi au deschis o anchetă după ce 14 mame au depus, miercuri, o plângere în care reclamă că au fost înşelate de două femei care au postat pe o reţea de socializare că vând scutece ieftine, iar în realitate au primit banii fără să trimită nimic în schimb.

814 afișări
Imaginea articolului Anchetă a Poliţiei Iaşi, după ce mai multe mame reclamă înşelăciuni cu scutece ieftine pe internet

Anchetă a Poliţiei Iaşi, după ce mai multe mame reclamă înşelăciuni cu scutece ieftine pe internet

Mai multe mămici din Iaşi au sesizat Poliţia după ce şi-au dat seama că au fost înşelate de două femei din Gorj, mămicile fiind ademenite pe reţelele de socializare cu oferte la baxuri de scutece cu preţuri chiar şi de trei ori mai mici decât pe raftul magazinelor. Anunţurile au fost publicate pe grupuri de facebook dedicate persoanelor cu copii mici, iar sute de persoane din toată ţara ar fi căzut în plasa celor două femei.

„Erau grupuri de genul vânzări din diferse localităţi, chiar şi din Iaşi. Apăreau tot felul de oferte super tentante. Iniţial nu am fost super încântată de ideea de a da banii în avans, pentru că acesta era singurul dezavantaj, să le dai banii în avans, să le plăteşti ofertele. Aveau termen de livrare undeva 25 - 40 de zile lucrătoare”, a declarat Alina Andrieş, una dintre mamele cele care au venit miercuri să depună o plângere la Poliţie.

Femeie a spus că a primit comanda după cinci luni şi, crezând să este o ofertă „super bună”, a încercat din nou, fără rezultat, însă.

„A durat în jur de 5 luni până a venit comanda. Deşi ţineam legătura cu cineva, banii i-am virat în contul altei persoane. Când am primit comanda după 5 luni a venit cu compensaţii, cadouri şi automat m-am gândit că e o ofertă super bună şi am mai dat o comandă. De pe 21 februarie de când am achitat până în momentul de faţă nici măcar explicaţii nu am mai primit, nici la telefon nu răspund”, a continuat Alina Andrieş.

Altă femeie a explicat că a fost ademenită cu explicaţii, astfel că, deşi comanda a întârziat, a continuat să comande scutece ieftine şi chiar a recomandat cunoştinţelor să cumpere de pe acest grup.

„Totul a început anul trecut când am făcut o comandă pentru nişte prieteni. Mi-a spus doamna că s-au blocat banii şi s-a blocat marfa în vamă. Mi-a restituit banii, de aceea am prins şi curaj să mai comand. Anul trecut în toamnă am făcut o nouă comandă, atunci mi-a spus la fel, că s-a oprit în vamă, că a fost cu îngheţul, că a fost cu zăpada, normal că am crezut, pentru că toată ţara era îngheţată. Am primit comanda anul acesta prin februarie-martie şi văzând pe internet că s-au livrat şi celelalte colete am prins curaj şi am mai comandat. Am mai rugat pe cineva să depună comandă pentru că păreau foarte bune ofertele. Mai multe mămici au început să recomande, oameni de încredere, dacă se făcea panaramă primeam banii înapoi, totul părea foarte ok”, a declarat una dintre mame, sub protecţia anonimatului.

Femeia a continuat spunând că de prin luna feburarie au început să nu mai ajungă comenzile, iar mamele au început să îşi ceară banii înapoi. Mai mult, erau anunţate oferte în care era explicat faptul că dacă nu ajunge comanda, banii vor fi restituiţi, iar în plus clienţii vor primi şi 50% din sumă.

„Au revenit cu o nouă comandă, cu o livrare mai rapidă, numai că dădeam bani mai mulţi, oricum mult mai puţin faţă de ce era în magazin şi asta ne-a tras. Au apărut oferte, cadouri, concursuri. Eu am de recuperat 2.000 de lei. În magazin un bax de pamperşi era 100 şi ceva de lei şi ele vindeau două-trei baxuri cu aceaşi sumă sau chiar mai puţin”, a explicat femeia.

De fiecare dată când mămicile au întrebat de unde sunt aduşi pamperşii, li s-a spus că există un contract cu firme din Polonia şi Ungaria, iar vina pentru faptul că nu se livrează la timp ar aparţine curierilor.

Femeile nu cred că îşi vor mai putea recupera banii, însă au decis să depună plângere la poliţie.

„La sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie s-au prezentat 14 persoane care au reclamat faptul că sunt victime ale unei posibile infracţiuni de înşelăciune prin intermediul internetului. În urma primirii plângerilor poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi luării măsurilor legale care se impun”, a declarat subinspector Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Poliţiştii recomandă ca în momentul în care vrem să facem cumpărături pe internet să achiziţionăm produse de pe site-uri de profil şi să alegem varianta plăţii la primirea coletului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici