Pöttering, lui Ponta: Unificarea dreptei nu va putea să fie decât spre binele dumneavoastră

Fostul preşedinte al Parlamentului European Hans-Gert Pöttering i-a transmis, marţi, premierului Victor Ponta că procesul unificării dreptei, prin fuziunea PNL-PDL, nu va putea să fie decât spre binele său şi, implicit, spre binele României, după mesajele date de Klaus Iohannis şi Vasile Blaga.

546 afișări
Imaginea articolului Pöttering, lui Ponta: Unificarea dreptei nu va putea să fie decât spre binele dumneavoastră

Hans-Gert Pöttering (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pottering a vorbit, marţi, la Bucureşti, în calitate de preşedinte al Fundaţiei "Konrad Adenauer", despre activitatea instituţiei pe care o conduce, la momentul împlinirii a 15 ani de activitate în România a filialei acestei fundaţii.

La evenimentul găzduit de fundaţie au participat premierul Victor Ponta, preşedintele PNL Klaus Iohannis, preşedintele PDL Vasile Blaga, fostul preşedinte al României Emil Constantinescu.

"Domnule prim-ministru Ponta, am vorbit deja de Guvern şi Opoziţie, eu nu vreau să mă amestec, dar sunt convins că fuziunea celor două partide, şi iată cei doi preşedinţi stau aici foarte amabili, acest lucru va fi spre binele României, deci nu va putea decât să fie spre binele dumneavoastră", a afirmat Pottering.

Anterior, el afirmase că "partidele care sunt astăzi la putere se vor regăsi mâine în opoziţie, şi invers", dar a ţinut să sublinieze că nu face din România un caz specific pentru aplicarea acestui principiu şi nu se implică în viaţa partidelor.

De asemenea, el a precizat că mesajul său în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care nu se cunosc toţi candidaţii, viitorul preşedinte al României va trebui să militeze pentru relaţii mai apropiate cu Germania.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a susţinut la dezbaterea fundaţiei că proiectul de unificare PNL-PDL are în România precedentul german realizat de Konrad Adenauer.

"Ideea de contrucţie vizionară şi solidă trebuie să stea la baza contrucţiei proiectului nostru comun şi nu putem rămâne blocaţi într-un trecut marcat de dispute sterile. Ce ne-a despărţit rămâne în urmă, nu ne putem culpabiliza unii pe alţii la nesfârşit, dacă unii şi alţii am greşit, contruim, învăţăm din greşeli. Nu ne unim în jurul unor persoane, ci al unor valori şi construim noul partid de centru-dreapta pe baza unor valori comune", a afirmat Blaga.

De asemenea, preşedintele PNL Klaus Iohannis a afirmat că proiectul său cel mai important ca lider al partidului este cel al unificării dreptei prin fuziunea PNL-PDL.

"Aceasta nu este doar o dorinţă, ci devine pe zi ce trece o certitudine. Sunt convins că fuziunea PNL cu PDL va da naştere marelui partid al dreptei unificate în România, atât de aşteptată de către cetăţenii români în cele două decenii şi jumătate scurse de la prăbuşirea comunismului şi şapte ani de la aderarea la UE. (...) Anul 2014 este anul marii schimbări în România. Am încredere că pasul pe care l-am făcut spre PPE ne va da forţa şi tăria pentru a câştiga votul românilor în această toamnă şi în anii care vor urma", a declarat liderul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici