Paleologu către Ponta: Nu umblaţi cu cioara vopsită. Dacă trece moţiunea, asumaţi-vă guvernarea

Vicepreşedintele PDL Teodor Paleologu i-a cerut, de la tribuna Parlamentului, liderului PSD, Victor Ponta, să nu umble "cu cioara vopsită" în privinţa moţiunii, iar dacă aceasta va trece să îşi asume responsabilitatea guvernării.

375 afișări
Imaginea articolului Paleologu către Ponta: Nu umblaţi cu cioara vopsită. Dacă trece moţiunea, asumaţi-vă guvernarea

Paleologu către Ponta: Nu umblaţi cu cioara vopsită. Dacă trece moţiunea, asumaţi-vă guvernarea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Vă spun, domnule preşedinte Ponta: nu umblaţi cu cioara vopsită! Dacă trece moţiunea, asumaţi-vă responsabilitatea, asumaţi-vă guvernarea”, i-a spus Paleologu liderului PSD, la care Ponta a replicat din sală: "Aşa am să fac".

El a adăugat că formula "şefului de trib" Ion Iliescu, cu guvern de tehnocraţi cum a fost cel al lui Theodor Stolojan în 1991, "nu mai convinge pe nimeni".

De asemenea, Paleologu a acuzat severitatea exprimării din textul moţiunii USL, arătând că i se reproşează Guvernului Ungureanu că a eşuat în două luni de la preluarea mandatului.

"Râde ciob de oală spartă! (...) Arătaţi în şapte luni că puteţi să faceţi ce nu a făcut acest guvern în două luni. Fapte cu fapte, nu vorbe!”, i s-a adresat iarăşi lui Victor Ponta deputatul PDL. Liderul PSD a replicatdin nou: "Corect".

Paleologu i-a mai cerut liderului PSD să îi dea cu "sceptrul în cap" deputatului de Vaslui Adrian Solomon, care l-a ameninţat pe premierul Ungureanu că va avea soarta primului-ministru italian Aldo Moro.

"Îi fac o sugestie domnului Ponta: să recitească Iliada, cântul doi, unde intervine un personaj, Texides, cel urât şi comic, singurul personaj comic din Iliada, care îl ameninţă pe regele Agamemnon, aşa cum a făcut-o acest coleg al dumneavoastră (...) Ce se întâmplă în Iliada? Lui Texides i se spune să tacă din gură şi regele îi dă cu sceptrul în cap", a spus Paleologu.

Deputatul PDL s-a adresat şi parlamentarilor liberali, arătând că nu s-ar fi ajuns în situaţia actuală, ca ei să acuze prin moţiune Guvernul că aplică măsuri de inspiraţie liberală, dacă PDL şi PNL "ar fi colaborat pe criteriile de compatibilitate politică şi ideologică”.

"Primul-ministru Ungureanu face într-adevăr echilibristică, ceea ce necesită foarte mult talent diplomatic, dar dragi liberali, acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă partidele noastre ar fi colaborat”, a spus Paleologu, care a adăugat că, având în vedere cum funcţionează partidele şi alianţele politice din România, ar putea fi şi acestea listate la bursă, nu doar companiile de stat.

"Votaţi, nu ameninţaţi! Votaţi, nu împuşcaţi! Votaţi, nu trageţi", a concluzionat Paleologu, adresându-se parlamentarilor opoziţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici