Paleologu o atacă pe Dăncilă: Procedează ca Dragnea. Numeşte persoane pentru a le manipula

Candidatul PMP Theodor Paleologu a declarat, referindu-se la respingerea Rovanei Plumb în funcţia de comisar european, că Viorica Dăncilă procedează exact ca fostul lider PSD Liviu Dragnea, numind persoane incompetente în funcţii doar pentru a le putea manipula.

518 afișări
Imaginea articolului Paleologu o atacă pe Dăncilă: Procedează ca Dragnea. Numeşte persoane pentru a le manipula

Paleologu o atacă pe Dăncilă: Procedează ca Dragnea. Numeşte persoane pentru a le manipula

„Despre eşecul lamentabil al doamnei Rovana Plumb, dar previzibil, partea proastă este că doamna Dăncilă nu a vrut să ascutle pe nimeni, ea a fost avertizată că această susţinere pentru Rovana Plumb va fi dezastruoasă. Ce vedem este că doamna Dăncilă nu ascultă de nimeni, este complet impermeabilă la orice fel de argument, este foarte prost sfătuită, asta am văzut şi în SUA, vedem şi în cazul nominalizării Rovanei Plumb. Este foarte prost sfătuită, şi pur şi simplu, nu ascultă avertismentele, a fost avertizată să nu facă această greşeală evidentă. Ei bine, nu şi nu şi nu, a tot ţinut-o cu Rovana Plumb, îndreptându-se către un eşec lamentabil, care este foarte dăunător pentru imaginea României, extrem de dăunător.”, a declarat Theodor Paleologu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Paleologu a adăugat că soluţia ar fi să fie propuse în funcţii la nivel european oameni fără probleme de integritate.

„Şi ca soluţie, ce văd eu, este propunerea unei personalităţi care să fie cât de cât consensuală. În general, statele serioase din UE nominalizează pentru Comisie persoane cât de cât acceptabile pentru spectrul politic, persoane care să nu polarizeze opinia piblică. Vedem asta şi în practica Franţei, a Germanie, a Danemarcei, statelor nordice. Statele care se respectă nu fac nominalizări polarizante, nominalizări care riscă să pună ţara într-o situaţie proastă. Ca filozofie în privinţa numirii de comisari europeni, e bine să ai în vedere persoane competente, evident, ceea ce nu e deloc cazul doamnei Plumb, persoane fără probleme de intergritate, dar în plus, persoane cât de cât consensuale, nu care să aibă controverse, vă amitnesc că doamna Rovana este extrem de polemică şi agresivă în manifestările sale publice”, a completat prezidenţiabilul PMP.

El a mai spus că poate există şi astfel de persoane integre în PSD, însă au fost victime ale politicii duse de Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă.

„E nevoie de persoane consensuale, competente şi integre. Slavă Domnului, există diplomaţi cu experienţă administrativă, care ar putea reprezenta România în Comisia Europeană. (...) Poate există şi în PSD aceste persoane, dar nu le vedem. Poate că sunt principalele victime ale politicii de cadre duse de Dragnea şi Dăncilă, o politică de cadre, de contraselecţie, să-i numim pe cei mai slabi, să îi putem manipula. Asta a fost filozofia lui Dragnea, să promoveze numai nulităţi, pentru a îi putea manipula. Asta este şi filozofia doamnei Dăncilă. Să numească persoane incompetente, cu probleme de integritate, pentru a le putea manevra. Cred că principalele victime ale acestei politici de cadre dragniste, sunt persoanele de caliatte din PSD. Or fi, dar dorim şi noi să le vedem, să nu mai tacă la nesfârşit când partidul lor se afundă în ruşine, aşa cum se întâmplă de ceva vreme”, a explicat Paleologu.

Acesta este de părere că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să se implice în problema nominalizării comisarului european din partea României, deoarece intră în atribuţiile sale ca şef de stat.

„E de dorit ca Preşedintele Iohannis să se implice în cazul unei noi nominalizări. Are atribuţii în materie de politică externă, el reprezintă România în instituţiile internaţionale, e cazul să se implice. Înţeleg că a făzut-o târziu în privinţa doamnei Kovesi, n-a făcut-o în primăvară, a făcut-o acum, nu e niciodată prea târziu, nu e prea târziu nici în cazul nominalizării unui comisar european.”, a conchis Theodor Paleologu.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb şi nu poate asuma funcţia de comisar european.

Comisia pentru Afaceri Judiciare din PE se va întruni, luni la Bruxelles, în şedinţă extraordinară pentru a evalua conflictul de interese real sau potenţial al candidaţilor României şi Ungariei pentru funcţia de comisar european, respectiv Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi,au afirmat surse europene pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici