Paleologu, pe blog: Avem două partide cu "L" în coadă, dar vai de liberalismul românesc!

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu scrie, pe blog că, dacă s-ar fi înscris în PNL, ar fi fost "în opoziţie", iar în PDL este "la margine", concluzia sa fiind că există două partide cu "L" în coadă, "dar e vai de liberalismul românesc!".

481 afișări
Imaginea articolului Paleologu, pe blog: Avem două partide cu "L" în coadă, dar vai de liberalismul românesc!

Theodor Paleologu (Imagine: Stefan Birlodeabnu/Mediafax Foto)

Reprezentantul PDL a apelat la blog pentru a corecta o informaţie apărută în presă, potrivit căreia ar fi fost membru al Partidului Naţional Liberal. "Nu am fost niciodată membru PNL. Apropiat al PNL, implicat în campania tatălui meu în 2000, fondator al Institutului de Studii Liberale, susţinător fervent al PNL încă din anii '90, liberal ca filozofie politică, dar niciodată membru cu acte în regulă", spune democrat-liberalul.

Despre scenariul că ar fi fost membru al PNL, Paleologu scrie: "În PNL aş fi fost «în opoziţie», în PDL sunt «la margine». Avem două partide cu «L» în coadă, dar vai de liberalismul românesc!".

Theodor Paleologu mărturiseşte că a fost "tentat" de mai multe ori să "adere" la PNL.

"Tentat să ader în mai multe rânduri, dar nefăcând niciodată pasul din varii motive: din scrupul excesiv (că e tata important în partid şi să nu se interpreteze), din lipsă de timp şi din cauza depărtării de ţară, din nemulţumire faţă de anumite lucruri, din susceptibilitate etc", declară vicepreşedintele PDL.

El arată că ceea ce l-a îndepărtat în 2007-2008 şi încă mai mult în ultimii ani de PNL este "alianţa din ce în ce mai strânsă cu PSD" şi menţionează că "problema acestei alianţe, care are fără îndoială motivele şi justificările ei, este diluarea progresivă a profilului PNL ca entitate politică autonomă".

"Contest strategia conducerii partidului, pentru că mi-aş dori o altă traiectorie a liberalismului românesc", mai spune acesta despre PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici