Paleologu şi-a depus candidatura: Naţiune, fii deşteaptă! Salvarea liberalismului de la mine vine

Theodor Paleologu şi-a depus joi candidatura ca independent pentru Camera Deputaţilor, afirmând că intră în cursa electorală cu sloganul ''Naţiune, fii deşteaptă!'', citat din Ion Luca Caragiale, afirmând că nu este o utopie să creadă că se vor găsi 3,5% iubitori de cultură care să îl voteze.

1166 afișări
Imaginea articolului Paleologu şi-a depus candidatura: Naţiune, fii deşteaptă! Salvarea liberalismului de la mine vine

Paleologu şi-a depus candidatura: Naţiune, fii deşteaptă! Salvarea liberalismului de la mine vine

''Am depus 27.942 de semnături. Candidez cu gândul de a câştiga. Mă gândesc că s-or găsi 3,5% intelectuali, oameni care sunt iubitori de cultură, care pun preţ pe educaţie, care să voteze pentru cineva care militeată pentru aşa ceva. Nu cred că este deloc utopic acest proiect'', a declarat Theodor Paleologu la BEM.

Sloganul cu care va intra în cursa electorală pentru un nou mandat de deputat este un citat din Ion Luca Caragiale - ''Naţiune, fii deşteaptă!''

Theodor Paleologu a afirmat că îşi propune să obţină un nou mandat şi să facă o breşă în sistemul actual care blochează accesul forţelor noi şi candidaţilor independenţi la reprezentarea parlamentară.

''Eu nu promit că salvez România. Am salvat case de patrimoniu, monumente, m-am bătut pentru zone protejate, dar nu pretind că salvez România, nu pretind mai mult decât ce ştiu eu să fac în domeniile mele de expertiză: educaţie, cultură'', a mai spus el.

Paleologu le-a transmis un mesaj foştilor colegi din PNL: să îl voteze, pentru că de la el, nu de la Alina Gorghiu vine salvarea liberalismului.

''Să fie deştepţi să voteze cu mine pentru că salvarea PNL-ului de la mine vine, nu de la Alina Gorghiu, nu de la oamenii de pe lista Bucureşti, cu două excepţii. Această conduecre duce PNL la sub 10% în Bucureşti. Iar salvarea liberalismului de la mine vine, nu de la actuala conducere a partidului şi de la lista prezentată de PNL în Bucureşti'', a răspuns el, întrebat dacă are un mesaj pentru foştii colegi de partid.

Întrebat dacă îşi va înfiinţa un partid, deputatul a răspuns că nu are ''veleităţi de şef de partid''.

''Sunt, slavă Domnului, în partide oameni decenţi cu acare eu pot foarte bine colabora. Să nu credeţi că sunt un Gică Contra. (…) Mă înţeleg foarte bine cu mulţi colegi din PNL, cu (…) colegii şi chiar prietenii din USR, evident că voi colabora cu ei. Eu nu sunt un izolat'', a spus Paleologu cu privire la activitatea sa din Parlament în situaţia în care va obţine un nou mandat.

''Mie îmi place să merg pe picioarele mele şi m-am cam săturat de partide, chiar partide noi, curate şi frumoase. Sunt locuri care dezvoltă o anumită patologie de grup şi m-am cam săturat de ei'', a adăugat candidatul independent.

Întrebat de ce nu a candidat pe listele USR, având în vedere că i-a susţinut, Paleologu a afirmat că Nicuşor Dan ar trebui să răspundă la această întrebare.

''Vine şi domnul Nicuşor Dan? Vă rog să îi puneţi această întrebare'', a replicat el.

''Nici nu s-a pus problema pentru că nu am discutat asta. Întrebaţi-l pe dânsul pentru că el ştie mai bine acest lucru. Şi mai este un lucru. Am votat fără niciun fel de rezervă pentru Nicuşor Dan la Primăria Capitalei pentru am combătut împreună pentru apărarea patrimoniului, salvarea unor case, unor monumente istorice'', a răspuns Paleologu, întrebat dacă Nicuşor Dan i-a refuzat posibilitatea de a candida pe listele USR.

El a adăugat că prin candidatura lui Nicuşor Dan la alegerile parlamentare pierde un reprezentat al său şi al USR în Primăria Capitalei.

''Nu este nicio critică, este doar un regret legat de faptul că nu mai pot să îl sun aşa cum am făcut-o în repetate rânduri în anii din urmă ca să îi spun ce facem că se demolează o casă pe strada cutare'', a conchis Paleologu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici