Paleologu: USR la guvernare înseamnă eşec garantat/ Prezidenţiabilul PMP propune o nouă iniţiativă: „Fără proşti în funcţii publice”

Thedor Paleologu a declarat că în USR sunt oameni foarte buni, însă problema e că nu au o busolă ideologică, iar acest partid la guvernare ar fi „un eşec garantat”. Prezidenţiabilul PMP a precizat că ar propune „fără proşti în funcţii publice”, pentru că de acolo pleacă de multe ori corupţia.

2836 afișări
Imaginea articolului Paleologu: USR la guvernare înseamnă eşec garantat/ Prezidenţiabilul PMP propune o nouă iniţiativă: „Fără proşti în funcţii publice”

Paleologu: USR la guvernare înseamnă eşec garantat. Eu aş spune „fără proşti în funcţii publice”

„Sunt oameni minunaţi în USR, dar problema este că nu au unitate, nu au o busolă ideologică. În USR ai de toate. Oameni care spun nu lucruri diferite, că e bună diferenţa. În USR sunt poziţii diametral opuse. Florina Presadă şi Claudiu Năsui spun lucruri diametral opuse. Sunt ca apa şi uleiul. Nu au niciun fel de legătură unul cu altul. Sunt la antipozi. Ori aşa ceva în situaţie de guvernare înseamnă eşec garantat”, a afirmat Theodor Paleologu, sâmbătă la Şcoala de Vară a PMP, de la Costineşti.

Candidatul PMP la prezidenţiale a adăugat că ar merge mai departe cu iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” şi ar propune „Fără proşti în funcţii publice”, deoarece prostia generează multe catastrofe.

„E foarte bine să spui «Fără penali». Am semnat şi eu pentru referendumul Fără penali. Evident că am semnat. Cum să nu semnezi aşa ceva? Dar nu îi de ajuns ca să guvernezi o ţară, să spui «fără penali, fără penali». Eu aş fi mai radical. Aş spune «fără proşti». Câţi sunt de fapt corupţi din prostie? Că de aici lucrul acesta. Prostia generează de fapt multe catastrofe. I-aş spune în primul rând «fără proşti». Eu cred că trebuie să ne propunem în primul rând în această campanie să demostrăm ceva, să demonstrăm că nu suntem o ţară de proşti”, a conchis Paleologu.

PMP are lucrările Şcoli de vară în acest week-end la Costineşti. La eveniment sunt prezenţi Eugen Tomac, Theodor Paleologu, prezidenţiabilul partidului, Mihail Neamţu, precum şi alţi membri ai formaţiunii.

Deşi iniţial fusese anunţat să participe la eveniment, Traian Băsescu nu a mai putut participa la Şcoala de vară a PMP.

Eugen Tomac, despre pactul USR pentru anticipate: Este un joc politic

Eugen Tomac a declarat, întrebat cum se poziţionează PMP faţă de pactul propus de USR partidelor pentru organizarea alegerilor anticipate, că este un joc politic, la fel cum este şi pactul propus de Viorica Dăncilă pentru bunăstarea românilor.

„Este un joc politic. Exact ceea ce a făcut Dăncilă, dându-ne de pe adresa de e-mail a lui Dragnea, cu pactul pentru educaţie acelaşi lucru face şi USR, transmiţând un mesaj electoral. Ştiu şi ei că nu poţi să îi obligi pe cei de la PSD, UDMR şi alte partide să voteze pentru alegeri anticipate. Dacă va fi cazul vor pune şi pe Orban sau pe oricine prim-ministru. Din raţiuni pe care le ştim, pentru că aşa este construită Constituţia, din nefericire”, a afirmat Eugen Tomac, sâmbătă la Costineşti.

Liderul PMP a mai spus că partidului pe care îl conduce nu îi este frică de alegeri anticipate, însă acum este o soluţie nerealistă.

„Noi suntem un partid care s-a validat la alegeri. Nu ne este frică de anticipate. Credem că poate fi o soluţie, dar e nearealistă. Este doar un joc politic. Singurul lucru onest pe care îl putem face este să participăm şi să demonstrăm că nu e este teamă, la dezbateri. Nouă, celor din PMP, nu ne este teamă de nicio dezbatere, cu susţinători sau între candidaţi”, a explicat Tomac.

La rândul său, Theodor Paleologu a precizat că felul în care Viorica Dăncilă se agaţă de putere este o catastrofă pentru PSD.

„Aş mai avea ceva de adăugat pe tema asta. După alegerile europarlamentare, prim-ministru Greciei Alexis Tzipras a organizat alegeri anticipate. Pierduse la europarlamentare şi a organizat alegeri anticipate, ştiind că urma să piardă. Şi a pierdut într-adevăr, dar a pierdut cu capul sus, a pierdut cu peste 30%. Încăpăţânarea Vioricăi Dăncilă de a rămâne la putere, faptul că se agaţă de putere în felul acesta este o catastrofă pentru PSD. Eu nu plâng de mila PSD, să fie clar, dar Viorica Dăncilă va duce PSD sub 20%, pentru că ce face dânsa e o enormă greşeală politică şi PSD va plăti factura”, a afirmat Theodor Paleologu.

Alianţa USR-PLUS a propus, luni, un pact politic pentru declanşarea alegerilor anticipate odată cu cele locale, deoarece este o soluţie care ar putea scoate România din criza produsă de actualul Guvern, care nu mai are susţinere.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea îşi iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetăţenilor şi că nu vor tăia pensiile şi salariile.

Taguri:
paleologu,
usr,
guvernare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici