Pambuccian: Grupul nostru ar avea şi varianta Vainer

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat, la întâlnirea cu şeful statului, că grupul din care face parte îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de premier, dar are şi o altă variantă, în persoana deputatului Aurel Vainer.

92 afișări
Imaginea articolului Pambuccian: Grupul nostru ar avea şi varianta Vainer

Pambuccian: Grupul nostru ar avea şi varianta Vainer (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Şeful statului a replicat că propunerea din urmă i se pare interesantă.

Discuţiile dintre şeful statului şi reprezentanţii minorităţilor au început cu urarea de "La mulţi ani!" transmisă lui Traian Băsescu pentru aniversare, ulterior trecându-se la discuţii politice.

"Hotărârea noastră este legată de Klaus Iohannis, este prima dată când grupul nostru are şansa să dea un prim-ministru. Nu s-a mai întâmplat asta până acum", a spus Varujan Pambuccian.

El a fost însă întrerupt de şeful statului, care i-a spus că varianta Klaus Iohannis nu este a minorităţilor, ci a lui Ion Iliescu şi Viorel Hrebenciuc.

"N-a fost propunerea de la dumneavoastră", a adăugat şeful statului, Varujan Pambuccian răspunând, la rândul său, că într-adevăr Klaus Iohannis nu a fost propunerea, iniţial, a grupurilor minoritorilor, fapt pe care îl regretă.

"Acum regret că nu ne-a dat prin cap să venim noi cu propunerea asta şi să îl întrebăm, evident, dacă o primeşte înainte. Nici măcar nu ne-am gândit că grupul nostru ar putea să dea un prim-ministru. Acum, dacă stau să mă gândesc la rece, noi am avea chiar două variante, dar deja cred că este prea târziu", a spus Varujan Pambuccian.

Şeful statului a intervenit spunând că niciodată nu este prea târziu.

"Eu cred că grupul nostru are două persoane care pot, prin experienţa pe care o au, să poată accede la asemenea funcţie, domnul Iohannis şi domnul Vainer", a spus Varujan Pambuccian.

"Iată o propunere interesantă", a răspuns şeful statului.

Varujan Pambuccian a precizat însă că nu l-a consultat pe Aurel Vainer, prezent de altfel la consultări, spunând că a fost doar o propunere spontană.

"Lucrul pe care l-am hotărât prin vot a fost susţinerea domnului Iohannis ca reprezentant al grupului nostru şi subliniez lucrul acesta. Noi nu-l considerăm nici reprezentant al vrunui partid, nici reprezentant ... OK, l-a propus un partid, dar nu este membru al acelui partid, este membru al grupului nostru", a spus Varujan Pambuccian, precizând că se referă la Forumul Democrat German, care este prezent în grupul parlamentar al minorităţilor.

Consultările dintre preşedintele Traian Băsescu şi partidele şi grupurile din Parlament pentru desemnarea unui premier au început, joi, la Palatul Cotroceni.

Primii invitaţi la discuţii sunt reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale (orele 17.00 - 17.30), urmând reprezentanţii grupului parlamentar al independenţilor din Parlamentul României (orele 17.45 - 18.15), UDMR (orele 18.30 - 19.00), PNL (orele 19.15 - 19.45), PSD şi PC (orele 20.00 - 20.30) şi PDL (orele 20.45 - 21.15).

Băsescu declarase, la Realitatea FM, că opţiunea sa va fi un Guvern PDL-PNL, cu premier democrat-liberal, dacă liberalii renunţă la exigenţa de a desemna premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici