Pambuccian: Tratatul fiscal este ca o haină pentru vremuri grele, este absolut obligatoriu

Tratatul de guvernanţă fiscală este ca "o haină pentru vremuri grele" şi e "absolut obligatoriu" pentru România, chiar dacă abordează doar o parte a dificultăţilor economice ale Europei în următorii ani, a declarat, miercuri, deputatul Varujan Pambuccian, liderul deputaţilor minorităţilor.

155 afișări
Imaginea articolului Pambuccian: Tratatul fiscal este ca o haină pentru vremuri grele, este absolut obligatoriu

Varujan Pambuccian (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Tratatul la care ne referim, chiar dacă abordează o parte a problemei, este ca o haină pentru vremuri grele. Europa şi nu doar Europa vor trece prin viitorii ani, probabil mulţi de aici înainte, prin dificultăţi economice majore şi este limpede că de unii singuri nu avem nicio şansă, chiar dacă astăzi situaţia macroeconomică nu arată rău deloc. (...) Este absolut obligatoriu să mergem în această direcţie, pentru că nu vom fi singuri", a spus Pambuccian.

El a subliniat că speră ca acest tratat să fie urmat de un altul, care să prevadă şi alte tipuri de remedii pentru criza din UE, care să se adreseze creşterii economice, chiar dacă acestea sunt mai greu de îndeplinit.

De asemenea, liderul grupului minorităţilor a spus că, spre deosebire de multe alte ţări europene, România se califică pentru marea majoritate a obiectivelor macroeconomice stabilite de tratat.

"Credem că şi momentul în care el va fi semnat nu este unul lipsit de importanţă. Ar fi bine să fim printre primii semnatari, mai ales că ne calificăm", a concluzionat Pambuccian.

Liderii coaliţiei au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul privind ratificarea tratatului de guvernanţă în cadrul UE.

Protocolul politic privind semnarea şi ratificarea de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare a fost semnat de preşedintele PDL Emil Boc, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, preşedintele UNPR Gabriel Oprea şi liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian.

La eveniment au fost prezenţi premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi lideri ai partidelor din arcul guvernamental.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici