Parlamentari austrieci abordaţi în legătură cu aderarea României la Schengen

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Dan Barna, a discutat cu o delegaţie parlamentară din Austria despre aderarea României la Spaţiul Schengen.

658 afișări
Imaginea articolului Parlamentari austrieci abordaţi în legătură cu aderarea României la Schengen

Parlamentari austrieci abordaţi în legătură cu aderarea României la Schengen

Potrivit unui comunicat al USR, Dan Barna, a discutat cu delegaţia parlamentară austriacă despre aderarea României la Spaţiul Schengen, „cu accent pe refuzul profund injust exprimat de Austria la Consiliul JAI din decembrie 2022 şi pe soluţiile ce pot fi găsite pentru deblocarea situaţiei”.

„În contextul unei Rusii care investeşte masiv în retorica antieuropeană, gestul cancelarului austriac Karl Nehammer nu a făcut decât să alimenteze masiv această retorică. Subiectul migraţiei, important pentru Austria, nu poate fi acceptat ca pretext pentru sancţionarea României pentru o responsabilitate care nu-i aparţine”, a spus Dan Barna, vicepreşedinte al USR.

Acesta a anunţat că a avut în urmă cu câteva zile, la Viena, un dialog similar şi cu preşedintele Consiliului Naţional, Wolfgang Sobotka, căruia i-a spus că locul României e în Schengen.

Tot ca parte a efortului de a găsi rezolvare la problema aderării României la Schengen, Radu Mihail, liderul senatorilor USR, a iniţiat discuţii cu liderii grupurilor parlamentare ale partidelor din ALDE Party, în mod special din ţările a căror poziţionare sau susţinere sunt relevante în acest moment: Suedia, Germania, Olanda şi, bineînţeles, Austria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici