Parlamentarii au reluat şedinţa de plen

Parlamentarii au reluat, joi, după o oră de pauză, şedinţa de plen consacrată votării noului CA al BNR şi citirii moţiunii de cenzură.

29 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii au reluat şedinţa de plen

Parlamentarii au reluat şedinţa de plen (Imagine: Mediafax Foto)

"Reluăm lucrările şedinţei comune. După interesante şi lungi negocieri s-a ajuns la concluzia că lucrările şedinţei pot fi reluate cu aceeaşi ordine de zi aprobată iniţial", a declarat Ioan Oltean.

Liberalul Eugen Nicolăescu a citit moţiunea de cenzură

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a citit textul moţiunii de cenzură în faţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

Deputatul PSD Aura Vasile a declarat, joi, după şedinţa liderilor de grup, că PDL încearcă prin orice mijloace să împiedice activitatea în Parlament şi că, potrivit Regulamentului, nu este nevoie de prezenţa a jumătate plus unu dintre parlamentari la citirea moţiunii de cenzură.

Vasile a precizat că îl contrazice pe vicepreşedintele PDL Ioan Oltean privind necesitatea cvorumului la citirea moţiunii, arătând că, potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, din momentul în care preşedintele de şedinţă a anunţat prezenţa statuară şi ordinea de zi, activitatea se poate desfăşura.

"Numai în momentul votului, al adoptării proiectelor de lege, ordonanţe, rapoarte moţiuni, este necesară prezenţa a jumătate plus unu dintre parlamentari", a explicat Vasile.

Ea a arătat că nu înţelege ce încearcă să facă Guvernul Boc prin blocarea activităţii Parlamentului.

Deputatul PDL Mircea Toader a declarat că grupul democrat-liberal îşi menţine poziţia potrivit căreia PDL nu va participa la prezentarea moţiunii de cenzură pentru că o consideră neconstituţională.

"Vă rog să luaţi act că PDL nu participă la acest punct, urmând să ne întoarcem la punctul doi pe ordinea de zi", a spus Toader.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, joi, că, parlamentarii PDL vor reveni la şedinţa Parlamentului, la dezbaterea privind numirea noii conduceri a BNR, dacă la lucrări va fi cvorum.

"Dacă e cvorum, revenim la punctul doi al şedinţei, cel privind numirea Consiliului de Administraţie al BNR. Noi am dorit ca acest punct să fie primul discutat în şedinţa comună a Parlamentului", a precizat pentru MEDIAFAX Sulfina Barbu.

Barbu a menţionat că parlamentarii PDL vor analiza situaţia creată în Parlament într-o şedinţă de grup.

Parlamentarii PDL au anunţat, joi, că părăsesc lucrările Parlamentului, după ce plenul a respins propunerea lor ca moţiunea de cenzură a PNL şi UDMR să fie trimisă la comisiile juridice.

Plenul Parlamentului mai respinsese propunerea PDL ca parlamentarii să dezbată cu prioritate numirea noii conduceri a BNR şi nu citirea moţiunii de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici